Πολιτική

Τζανακόπουλος για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Ποιον φοβούνται ΝΔ και Βενιζέλος;

Η αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης είναι το νέο πεδίο σφοδρότατης αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με μεταμεσονύχτια δήλωσή του, επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η θητεία των επικεφαλής των τριών ανωτάτων δικαστηρίων λήγει στις 30 Ιουνίου και, κατά την αντιπολίτευση, η κυβέρνηση μετέθεσε τις εκλογές για τις 7 Ιουλίου ώστε να μπορέσει να είναι εκείνη που θα επιλέξει τους νέους επικεφαλής σε Άρειο Πάγο, Συμβούλιο της Επικρατείας και Ελεγκτικό Συνέδριο. Η θέση αυτή, δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, προσβάλει τους θεσμούς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως «για άλλη μια φορά προσβάλλει τους θεσμούς και επιχειρεί τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης».

«Η χώρα έχει Σύνταγμα, έχει κυβέρνηση, έχει έννομη τάξη που καθορίζει αρμοδιότητες. Μάλλον κάποιοι θέλουν οι θεσμοί να μείνουν ακέφαλοι ενόψει εκλογών. Γιατί η ΝΔ ακολουθώντας τον κ. Βενιζέλο εκδηλώνει τέτοιο άγχος για τον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης κατά το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος και του νόμου; Ποιον αλήθεια φοβούνται;», αναφέρει επίσης στη δήλωσή του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Μάκης Βορίδης για Μαρία Καρυστιανού: «Κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, δεν γίνεται να μην απαντάμε» – «Αδίστακτος, σπιλώνει τον αγώνα μας» η απάντησή της
«Δεν γίνεται να μην απαντάμε στις πολιτικές τοποθετήσεις που κάνει» είπε ο Μάκης Βορίδης για τη Μαρία Καρυστιανού που του απάντησε χαρακτηρίζοντάς τον «μικρόψυχο, κακό και λίγο»
Ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι κακιά γυναίκα, αυτή την κυρία πάνε να υποστηρίξουν στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη
«Θα της κάνω μήνυση και αγωγή για να αποδείξει στα δικαστήρια την προσωπική μου εμπλοκή. Όποιος πάει στο συλλαλητήριο στηρίζει Κωνσταντοπούλου»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή