Πολιτική

Τζέφρι Πάιατ: Αδιαμφισβήτητη η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά της

Συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, πραγματοποίησε σήμερα (14.02.2022) ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο Αμερικανός πρέσβης μετά τη συνάντηση επανέλαβε τη θέση της Ουάσινγκτον ότι η ελληνική κυριαρχία στα νησιά είναι αδιαμφισβήτη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ, οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο υπό φως των πρόσφατων προκλητικών δηλώσεων των Τούρκων αξιωματούχων και οι εξελίξεις στην Ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

https://twitter.com/GreeceMFA/status/1493161896358391810?s=20&t=Y7ZFhvlKwNPL4c881W9Zeg

Ο Αμερικανός πρέσβης από την πλευρά του με ανάρτησή του στο twitter εξέφρασε την ευχαρίστησή του για τη συνάντηση με τον κ. Δένδια, όπου συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις.

«Υπογραμμίσαμε τη δέσμευσή μας για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», ανέφερε. «Καθώς συζητήσαμε τους κοινούς μας στόχους για περιφερειακή σταθερότητα, επιβεβαίωσα αυτό που έχει ξεκαθαρίσει η Ουάσιγκτον: η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά της δεν αμφισβητείται», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παράταση έως τις 15 Ιουνίου για τον καθαρισμό οικοπέδων - Μητσοτάκης: Έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό πυροσβεστών για το 2025
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα δυνατά σενάρια», είπε για την Κλιματική Κρίση ο πρωθυπουργός από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Η στήριξη της μεσαίας τάξης το «κλειδί» για την ανάκαμψη της ΝΔ και το «καλάθι» της κυβέρνησης στη ΔΕΘ
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ακρίβεια παραμένει το μεγάλο «αγκάθι» και η αντιμετώπιση του, μέσα από την ενίσχυση των εισοδημάτων, είναι το «κλειδί» για την δημοσκοπική ανάκαμψη της ΝΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 9