Για την απώλεια του αγαπημένου της βαφτισιμιού μίλησε η Τζόρτζια Κεφαλά, βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, από το βήμα της Βουλής, εξηγώντας τους λόγους που την οδήγησαν να ασχοληθεί με την πολιτική και μίλησε για το θαύμα της Δημοκρατίας, καθώς κάποτε η ίδια έτρεχε με τα πατίνια έξω από τη Βουλή και πλέον μπορεί να λέει τη γνώμη της μέσα σε αυτή.
Η Τζόρτζια Κεφαλά της Πλεύσης Ελευθερίας εξήγησε από το βήμα της Βουλής: «Η ανάγκη μου να βρεθώ εδώ πυροδοτήθηκε από την απώλεια ενός αγαπημένου μου ανθρώπου, του Ερμή Θεοχαρόπουλου, που σκοτώθηκε στα ελληνικά βουνά σε ένα ατύχημα που είχε. Περίμενε για βοήθεια που ήρθε πολύ αργά. Ήρθε 5 ώρες μετά την πτώση του για να παραλάβει μια σορό. Αυτό το περιστατικό αποκάλυψε στον τομέα της διάσωσης και του επείγοντος περιστατικού».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συνέχισε μιλώντας για τη ζωή ενός καλλιτέχνη στην Ελλάδα και εξήγησε πως θα πρέπει άμεσα να υπάρξει ειδική ρύθμιση για τη δουλειά των καλλιτεχνών: «Ονειρεύομαι για τους ανθρώπους του πολιτισμού μια ανθρώπινη ζωή. Χρόνια τώρα ζω στην ανασφάλεια, να ξυπνάω χωρίς να ξέρω αν θα έχω δουλειά μεθαύριο. Είμαι σίγουρα ανασφάλιστη και μετέωρη, αφού γνωρίζω ότι παρά το γεγονός ότι δουλεύω μήνες με ιδέες και πρόβες για μια συναυλία θα πάρω ένα ένσημο για κάθε μία από αυτές. Πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνω 50 συναυλίες τον χρόνο για να ασφαλιστώ».
Όπως είπε: «Πολλοί λίγοι καλλιτέχνες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν 50 συναυλίες τον χρόνο, οι υπόλοιποι δε δικαιούμαστε ούτε ασφάλιση ούτε σύνταξη» και συνέχισε λέγοντας πως η επιβίωση των καλλιτεχνών είναι δύσκολη αν δεν έχουν δύο και τρεις δουλειές ταυτόχρονα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αναφέρθηκε, εμμέσως, και στα σχόλια που δέχτηκε κατά την ορκωμοσία των νέων βουλευτών λέγοντας πως είναι: «Ανάγκη να γίνει προστατευμένα αποδεκτή και σεβαστή η διαφορετικότητα, το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του ανθρώπινου σώματος, στην επιλογή συντρόφου, στην ασφάλεια και την ελευθερία που πρέπει να ζει ο κάθε πολίτης».
Έκλεισε, λέγοντας πως: «Δεν ξέρω αν ανήκω εδώ, αν ταιριάζω, κατά τη δική σας αντίληψη και αποδοχή στον χώρο. Ξέρω πως σέβομαι απόλυτα τη δουλειά μου και τιμώ με όποιον τρόπο μπορώ το να είμαι ο εαυτός μου. Αυτό το πράγμα τιμά εμένα και τους γύρω μου».
«Ας μη μένουμε σε αυτό, αλλά στο θαύμα της Δημοκρατίας που έκανε ένα κορίτσι που έκανε πατίνια έξω από τη Βουλή να λέει τη γνώμη του μέσα σε αυτήν. Δεν ξέρω γιατί κάποιοι αποκάλεσαν τσίρκο την τωρινή Βουλή, εύχομαι όμως να είναι ένα χαρούμενο τσίρκο ακροβατών και ικανών ανθρώπων και όχι ένα τσίρκο τρόμου» κατέληξε.