Site icon NewsIT

Βαλαβάνη: Μετά τον Ιούνιο το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ – Πληρώστε τους φόρους σας

10.02.2015 | 18:56
Βαλαβάνη: Μετά τον Ιούνιο το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ – Πληρώστε τους φόρους σας

Στην μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και στην φορολογική δικαιοσύνη αποσκοπούν τα 5 βήματα τα οποία ανακοίνωσε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Ανακοίνωσε ότι το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ πηγαίνει μετά τον Ιούνιο και κάλεσε τους πολίτες να είναι συνεπείς στην πληρωμή των φόρων τους.

Όπως είπε η κα Βαλαβάνη η νέα φορολογική πολιτική ξεκινά από σήμερα και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν γίνει 5 βηματα:

1) Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του από τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Επίσης θα αναθεωρηθούν οι αντικειμενικές αξίες έως τον Ιούνιο.

2) Για λίγους μήνες θα συνεχισθεί η ρύθμιση χρεών με το σύστημα των 100 δόσεων. Θα ενταχθούν σε δεύτερη φάση και τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία.

3) Στο δεύτερο εξάμηνο θα υπάρξει το νεο σύστημα φορολογίας εισοδήματος. Προανήγγειλε αφορολόγητο 12.000 ευρώ αλλά με ισχύ από τον Ιούνιο και ενιαία φορολογική κλίμακα με διάφορες διαβαθμίσεις.

4) Νεα επιχειρησιακά σχέδια του ΣΔΟΕ από κοινού με τις τελωνειακές αρχες. Καθιερώνονται μόνιμοι προληπτικοί έλεγχοι. Θα ληφθούν μέτρα άμεσης ενίσχυσης και ενδυνάμωσης των υπηρεσιών και μέτρα για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της διαφθορας.

5) Θα φροντίσουμε να ξαναφέρουμε σε επιχειρησιακή κατάσταση πολλά τμήματα του υπουργείου. Ριζική αναβάθμιση των πληροφοριακών δομών. Η κα Βαλαβάνη ζήτησε να δώσουν όλοι τον καλύτερο εαυτό τους το επόμενο διάστημα. Ζήτησε όσο πιο ταλαιπωρημενος ειναι ο πολίτης να τον αντιμετωπίζουν με σεβασμό. «Θα είμαστε ανελέητοι στην διαφθορά», είπε.

Η κα Βαλαβάνη είπε επίσης ότι θα προσληφθούν οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομκών και πως η νέα ελληνική κυβερνηση θα αποκαταστησει μια κατάφωρη, όπως είπε αδικία που αφορά 15.000 οικογενειες στην συντριπτική τους πλειοψηφία μικροομολογιούχων.

Tags:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version