Τετάρτη, 24 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Βαρουφάκης και Βλαδίμηρος δίνουν τη λύση στη χρεοκοπία

Βαρουφάκης και Βλαδίμηρος δίνουν τη λύση στη χρεοκοπία

Να δείτε που στο μέλλον ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Βλαδίμηρος Πούτιν θα γίνουν εικονίσματα, αφίσες και θα τιμώνται για τη σωτηρία της πατρίδας. Εθνική γιορτή δεν ξέρω ακόμα αν θα ανακηρύξουμε, ούτε αν θα κάνουμε παρελάσεις made in Kammenos και Dourou.

Τι; Δεν το πιστεύετε; Δεν είναι καθόλου πλάκα και δώστε βάση.

Πόσα λεφτά χρειάζεται η Ελλάδα ως το τέλος του χρόνου για να μη χρεοκοπήσει; Δώδεκα δις. ευρώ και κάτι ψιλά (τα τελευταία μπορεί να τα δώσει ακόμα και ο Κάλχας αν είναι να γίνει αφίσα και εικόνισμα).

Πόσα θα βρει ο Βαρουφάκης; Πάνω από 7 δις. Πως; Ιδού βρε άχετοι. Όπως είπε με την τελευταία πρόταση προς τους Θεσμούς φέτος το πρωτογενές πλεόνασμα μπορεί να φτάσει στο 3,9% του ΑΕΠ. Τι σημαίνει αυτό. Ότι αφού πληρώσει το Δημόσιο όλες τις υποχρεώσεις στο εσωτερικό θα περισσέψουν και 7,2 δις. ευρώ περίπου που μπορεί ο Γιάνης να τα διαθέσει όπου επιθυμεί, ακόμα και για να ξεπληρώσει το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.

Μας λείπουν από το λογαριασμό άλλα 5 δις. ευρώ. Ε, αυτά, όπως λέει Παναγιώτης Λαφαζάνης, μπορεί να μας τα δώσει ο Βλαδίμηρος, σαν μπροστάντζα για τα κέρδη από τον καινούριο αγωγό του φυσικού αερίου.
Σύνολο; 12,2 δις. ευρώ.

Ουφ ανακουφίστηκα. Και τώρα μπορούμε να πούμε στον τσιφούτη Σόιμπλε: Βόλφγκανγκ κράτα τα ευρά σου για τα γεράματα. Δεν τα έχουμε ανάγκη.

Κι΄ ύστερα ξύπνησε ο …Κάλχας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε