Site icon NewsIT

Βαρουφάκης: Ο Καμμένος υποστήριζε το Grexit – “Μου έλεγε προχώρα, είμαι μαζί σου”

14.02.2019 | 10:55
Βαρουφάκης: Ο Καμμένος υποστήριζε το Grexit – “Μου έλεγε προχώρα, είμαι μαζί σου”

Τα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος δεν θα μπορούσαν να μείνουν αναπάντητα. Ο Γιάνης Βαρουφάκης πέρασε στην αντεπίθεση και απάντησε στο πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

«Τραγική προσωπικότητα», «υπάλληλο του Σόιμπλε» που… έφαγε κλωτσιές από τον ίδιο και τον Αλέξη Τσίπρα χαρακτήρισε ο Πάνος Καμμένος τον πρώην υπουργό Οικονομικών στη συνέντευξή του, το βράδυ της Τετάρτης (13.02.2019) στον ΣΚΑΙ. Ο Γιάνης Βαρουφάκης, από την ίδια συχνότητα, δεν άφησε αναπάντητα τα όσα ακούστηκαν για το πρόσωπό του.

«Ο Βαρουφάκης ήταν μια τραγική προσωπικότητα. Ήταν υπάλληλος του Σόιμπλε. Ο Βαρουφάκης έφαγε τέτοιες κλωτσιές το βράδυ του Ιουλίου του ’15 από τον Τσίπρα όταν ανακαλύψαμε ότι ήταν ουσιαστικά εκείνος που προωθούσε το σχέδιο του Σόιμπλε για να πάρει η Ελλάδα 80 δισ. για να βγει από την Ευρώπη και να μετατραπεί σε αποθήκη ανθρώπων, κάναμε το σχεδιασμό μέσω της Αμερικής με τους Γάλλους, κι όταν ξύπνησε ο Βαρουφάκης το πρωί να πάει στο Eurogroup, του είπαμε “αγόρι μου, θα πάρεις αυτή την πρόταση και θα πας μέσα“. Μα, λέει, έχουμε συμφωνήσει με τον Σόιμπλε. Τελείωσες! Τον πετάμε έξω με κλωτσιές και μπαίνει μέσα ο Τσακαλώτος και κλείνουμε τη συμφωνία. Από τον Βαρουφάκη γλίτωσε η Ελλάδα επειδή πήραμε χαμπάρι, τον Ιούλιο του ’15, ότι πρόκειται για υπάλληλο του Σόιμπλε. (…) Μπορεί να είναι ψυχοπαθής ή μπορεί να είχε συμφωνήσει με τον Σόιμπλε. Πάντως ο Βαρουφάκης ήταν έτοιμος στο Eurogroup στο οποίο εμείς κάναμε τη συμφωνία μέσω των ΗΠΑ, επαναλαμβάνω. Με παρέμβαση του Ομπάμα στον Ολάντ έγινε η συμφωνία το βράδυ εκείνο. Και το πρωί ο Βαρουφάκης πήρε στο χέρι του τη λύση τη γαλλική και του είπαμε “αγόρι μου, αυτά που έλεγες μέχρι χθες για τη λύση Σόιμπλε, φάτο, κατάπιε το, μπες μέσα και ψήφισε“. Αρνήθηκε κι έφυγε με κλωτσιές. (…) Ο Βαρουφάκης αποκάλυψε εκείνη την ημέρα στις Βρυξέλλες, όταν με πήρε ο πρωθυπουργός και πήγα, και ενώπιον και των δυο, γυρίζει και λέει «θα αποδεχτούμε το σχέδιο Σόιμπλε». Από εκεί κατάλαβα ότι ο Βαρουφάκης πλέον παίζει παιχνίδια κερδοσκόπων» είπε ο Πάνος Καμμένος.

Βλέποντας το απόσπασμα από τη συνέντευξη του προέδρου των ΑΝΕΛ, ο Γιάνης Βαρουφάκης γελούσε. Και μετά, απάντησε. «Σε ένα εναλλακτικό σύμπαν συνέβησαν αυτά, όχι στο σύμπαν στο οποίο ζούμε. Σε ένα εναλλακτικό σύμπαν κάποιας φαντασίωσης, ίσως (να συνέβησαν αυτά)».

Είπε πως ακούγοντας τα όσα είπε για εκείνος ο Πάνος Καμμένος ένιωσε σαν να τον κατασπαράσσει ετοιμοθάνατο πρόβατο. «Όταν ακούω τέτοιες κατηγορίες (σ.σ. για όσα έχει ακούσει για το ’15) δεν μπορώ παρά να νιώθω καλά με τον εαυτό μου», συμπλήρωσε.

«Δεν υπήρξε τίποτα απ’ όλα αυτά (σ.σ. για το βράδυ που ο Πάνος Καμμένος είπε ότι τον πέταξαν με τις κλωτσιές). Θα παρακαλέσω να επιστρέψουμε στο δικό μας σύμπαν και όχι να βρισκόμαστε στο εναλλακτικό του κ. Καμμένου», τόνισε και χαρακτήρισε «αξιοσημείωτο το ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν υπουργός σε μια κυβέρνηση».

Χαρακτήρισε «μύθο» τα όσα περιέγραψε ο Πάνος Καμμένος και σημείωσε ότι οι δυο τους είχαν συναντηθεί μόνο τυχαία στις συναντήσεις του υπουργικού συμβουλίου, όπου του έλεγε «προχώρα παιδί μου, είμαι μαζί σου».

«Η στάση Καμμένου εκείνο το εξάμηνο ήταν “αφήστε με να είμαι υπουργός Άμυνας, να χαίρομαι τη χαρά του υπουργού Άμυνας, κι εγώ, ό,τι πείτε, μαζί σας είμαι. Αυτή ήταν η στάση του κ. Καμμένου, ήταν οι μόνες παρεμβάσεις εκείνο το εξάμηνο», είπε Γιάνης Βαρουφάκης.

Επιβεβαίωσε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ότι ο Πάνος Καμμένος είχε πει ότι «ας πάμε στη δραχμή κι εγώ θα βρω λύση». «Φανταστείτε την έκπληξη του κ. Σόιμπλε αν ακούσει ότι ήμουν υπάλληλός του», σημείωσε και πρόσθεσε ότι ο Πάνος Καμμένος δεν είπε ποτέ ότι διαφωνούσε με την πολιτική του.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα από το 10:19

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version