Πολιτική

Βαρουφάκης κατά ΝΔ: “Ρίχνει νερό στο μύλο του Σόιμπλε”

Απάντηση στη ΝΔ δίνει ο Γιάνης Βαρουφάκης, για τις δηλώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζητά εξεταστική για την οικονομία και ειδικά για την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όπως αναφέρει στην γραπτή του δήλωση ο κ. Βαρουφάκης, «η οργανωμένη άμυνα της Ελλάδας απέναντι στα εκβιαστικά σχέδια της τρόικας, ήταν αυτονόητο καθήκον κάθε υπουργού Οικονομικών που εκπροσωπεί τη χώρα και όχι τους δανειστές. Κομμάτι αυτής της άμυνας ήταν και το παράλληλο σύστημα πληρωμών, που ήταν, σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, ο μόνος τρόπος να κρατηθεί η χώρα βιώσιμα εντός ευρώ. Όμως, η ΝΔ ειδικά και η τρόικα εσωτερικού εν γένει, έχουν ως μόνο μέλημα να ρίχνουν νερό στο μύλο του κ.Σόιμπλε».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης υπενθυμίζει μάλιστα ότι έχει επανειλημμένα ζητήσει, όχι απλά εξεταστική επιτροπή, αλλά Ειδικό Δικαστήριο για να φανεί η αλήθεια που προσπαθούν να κρύψουν κάτω από τη λάσπη και την προπαγάνδα.

Καταλήγοντας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών σημειώνει: «Όπως δυστυχώς έχει ξανασυμβεί στην πολύπαθη χώρα μας, αυτοί που υποτάχθηκαν κατηγορούν αυτούς που πολέμησαν για να την υπερασπιστούν. Η διαστρέβλωση όμως έχει κοντά πόδια. Όσο η Ελλάδα βυθίζεται στην απελπισία που προκαλούν οι πολιτικές τους, τόσο αποδεικνύεται ότι θα έπρεπε να έχουν σεβαστεί τη θέληση του ελληνικού λαού να αντισταθεί στην ερήμωση της χώρας, αντί να κατηγορούν με θράσος αυτούς που υπερασπίζονται τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία μας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Kυριάκος Μητσοτάκης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός με 6 νέες πρωτοβουλίες που διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης
«Σχεδόν 33,5 χιλιάδες δανειολήπτες πέτυχαν ''κούρεμα'' έως 30% στις οφειλές τους και νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή τους έως 26 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου