Πολιτική

Βαρουφάκης: Παραιτούμαι αν είναι “ναι” το δημοψήφισμα (VIDEO)

- Αν στο δημοψήφισμα βγει το "ναι” λέει ο υπουργός δεν θα υπογράψει τη συμφωνία
- Υπάρχουν και άλλοι που δεν θα υπογράψουν λέει στο Bloomberg ο Γιάννης Βαρουφάκης
- Και με “ναι” στο δημοψήφισμα η κυβέρνηση θα επιδιώξει να κάνει αλλαγές στη συμφωνία λέει ο υπουργός Οικονομικών

Ναι, στο δημοψήφισμα θα σημάνει την δική του, πιθανότατα και την παραίτηση και άλλων υπουργών δήλωσε μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε στη συνέντευξή του στο Bloomberg πως σε περίπτωση που ο Ελληνικός Λαός πει “ναι” στο δημοψήφισμα ο ίδιος δεν θα είναι υπουργός, αλλά θα βοηθήσει όποιον πάρει τη θέση του να ολοκληρώσει τη συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές.

Η ελληνική κυβέρνηση θα επιδιώξει να ολοκληρώσει και να εφαρμόσει τη συμφωνία, είπε ο υπουργός Οικονομικών, αλλά όχι ακριβώς έτσι, όπως είπε, θα προσπαθήσει να τη βελτιώσει. Ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν πρόκειται να την υπογράψει ως έχει, όπως και πολλοί, όπως τόνισε, άλλοι εντός της κυβέρνησης.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά “προτιμώ να κόψω το χέρι μου από τον ώμο παρά να υπογράψω μία νέα συμφωνία η οποία δεν θα περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση του Δημοσίου Χρέους.”
«Αυτό που λέμε στον ελληνικό λαό είναι,« όχι σε μεγαλύτερο βαθμό και να υποκρινόμαστε, »είπε ο Βαρουφάκης. «Θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε αυτή τη χώρα … αλλά θέλουμε να το κάνουμε στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του χρέους.”

Σε κάθε περίπτωση, είπε ο κ. Βαρουφάκης, εάν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι “όχι” η κυβέρνηση της επόμενη ημέρα θα επιδιώξει συμφωνία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΟ BLOOMBERG

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ