Σάββατο, 6 Ιουλ.
25oC Αθήνα

Βαρβιτσιώτης στο CNBC: Η συμφωνία με την COSCO ανοίγει το δρόμο για τις ιδιωτικοποιήσεις (VIDEO)

Βαρβιτσιώτης στο CNBC: Η συμφωνία με την COSCO ανοίγει το δρόμο για τις ιδιωτικοποιήσεις (VIDEO)

Τη σημασία που αποκτά για την Ελλάδα η συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Cosco για την πορεία του ελληνικού προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων, τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC και στην εκπομπή «Worldwide Exchange».

«Αποτελεί τη μοναδική, μεγαλύτερη άμεση ξένη επένδυση στην Ελλάδα από τότε που ξέσπασε η κρίση στη χώρα» επισήμανε ο υπουργός. Στη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας- Κίνας για την επέκταση του μεγαλύτερου λιμανιού της Ελλάδας που υπογράφτηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα, προβλέπεται ότι η κινεζική πλευρά αναμένεται να επενδύσει 230 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία τέταρτης αποβάθρας στον τερματικό σταθμό του λιμανιού του Πειραιά, «γεγονός που θα διπλασιάσει τις δυνατότητες του λιμανιού, τον αριθμό των πλοίων που εισέρχονται στους κόλπους του, αλλά και τις θέσεις εργασίας», όπως δήλωσε στο CNBC o υπουργός.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας του καναλιού, ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέφρασε τη εμπιστοσύνη του και τις ελπίδες του για την άμεση ευρωπαϊκή έγκριση της εν λόγω συμφωνίας, «γεγονός που θα οδηγήσει και στο επόμενο βήμα της συνολικής ιδιωτικοποίησης, τόσο του λιμανιού του Πειραιά, όσο και άλλων ελληνικών λιμένων», όπως συμπλήρωσε.

«Το πιο σημαντικό γεγονός, καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, ήταν ότι η ελληνική ναυτιλία δεν έχασε το κύρος της και συνεπώς μπορούμε να πούμε ότι είμαστε πρωταθλητές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε αυτόν τον οικονομικό τομέα», τόνισε ο υπουργός.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος επισήμανε ότι «η χώρα βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα, σχετικά με την κάλυψη του δημοσιονομικού ελλείμματος», με την επικεφαλής στην UBS Stephane Deo να σχολιάζει στο CNBC ότι «η πρόοδος που έχει επιτύχει η χώρα είναι εξαιρετικά εντυπωσιακή κι αυτού του είδους οι επενδύσεις (σ.σ. Cosco) φανερώνουν ότι η χώρα οδεύει προς την ανάκαμψη».

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 ”Η επέκταση της Cosco βγάζει την Ελλάδα από την κρίση”

Νέα συμφωνία μαμούθ της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά για επένδυση 230 εκατ. ευρώ

Το νέο οργανόγραμμα του υπ. Ναυτιλίας – Τι αλλάζει

116 επιπλέον υποψήφιοι μπορούν να εισαχθούν στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε