Πολιτική

Βασ. Κικίλιας: Λέμε όχι στην εκχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Σκοπιανό

Ξεκάθαρη προειδοποίηση στην κυβέρνηση πως όποιοι πάνε κόντρα στα εθνικά μας συμφέροντα, την ιστορία και την ταυτότητα της χώρας, θα βρουν τείχος στη Νέα Δημοκρατία, απηύθυνε σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας.

Μήνυμα στην κυβέρνηση πως αν προχωρήσει στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας θα βρει απέναντί της τη Νέα Δημοκρατία έστειλε ο Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας πως ο τρόπος που διαπραγματεύεται το Σκοπιανό, είναι επιζήμιος για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Σε συνέντευξή του στο Θέμα FM, ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως στα καίρια ερωτήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αντικατοπτρίζουν αυτό που ζητά η ελληνική κοινωνία να μάθει, απάντηση δεν έχει δοθεί. Διερωτήθηκε αν η κυβέρνηση αποδέχεται τα περί “μακεδονικού έθνους”.

“Υπάρχει μέσα στη συμφωνία η εξάλειψη του αλυτρωτισμού από το σκοπιανό Σύνταγμα; Είναι θωρακισμένη η συμφωνία και η τήρηση του erga omnes;” είπε χαρακτηριστικά και επισήμανε πως “στο εσωτερικό της κυβέρνησης δεν υπάρχει συμφωνία για σύνθετη ονομασία”.

Kotzias Dimitrov

“Απορρίπτουμε μία σαλαμοποιημένη λύση του Σκοπιανού…”

“Όποιοι είναι πρόθυμοι και θεωρούν ότι μπορούν να πάνε κόντρα στα συμφέροντα, την ιστορία και την ταυτότητα της χώρας, εκχωρώντας κυριαρχικά δικαιώματα, θα βρουν τείχος στη Νέα Δημοκρατία. Δε δεχόμαστε τη μη αλλαγή του Συντάγματος, δε δεχόμαστε μια σαλαμοποιημένη λύση έναντι της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ή στη Ε.Ε., δεν διανοούμαστε να δεχθούμε τα περί μακεδονικού έθνους, ταυτότητας και γλώσσας” δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Thessaloniki Syllalitiria Skopiano

Ναι μεν αλλά για τα συλλαλητήρια

Αναφερόμενος στα νέα συλλαλητήρια τόνισε πως το κόμμα του δεν εμποδίζει τα στελέχη να πάρουν μέρος. Αποκάλυψε μάλιστα ότι ο ίδιος πήγε στο συλλαλητήριο της Αθήνας και το είχε ανακοινώσει από πριν. “Το συλλαλητήριο τρομοκράτησε τον κ. Τσίπρα, αναγκάζοντάς τον ν α βγάλει από το ψυγείο την υπόθεση της Novartis. Κανείς δε μπορεί να φιμώσει τον ελληνικό λαό. Πρέπει όμως να υπάρχει προσοχή σε αυτούς που προσπαθούν να καπηλευτούν τις λαϊκές αυτές κινητοποιήσεις” κατέληξε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης