Πολιτική

Βασιλική Θάνου για Novartis: Παντελώς αδικαιολόγητες οι επιθέσεις εναντίον των εισαγγελέων

«Θεωρώ ότι οι επιθέσεις εις βάρος των εισαγγελέων είναι παντελώς αδικαιολόγητες. Ενήργησαν σύμφωνα με τον νόμο και σύμφωνα με το Σύνταγμα». Αυτό είπε στον Alpha 989 η Βασιλική Θάνου, προϊστάμενη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού. «Ας αφήσουν τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης να προχωρήσουν στο δύσκολο έργο που έχουν επωμιστεί», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Η κα Θάνου αναρωτήθηκε μάλιστα:  «Για ποιο λόγο το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων δεν έβγαλε μια ανακοίνωση υποστηρικτική; Η ανακοίνωση που έβγαλε μετά από μέρες ήταν γενικόλογη και άφηνε αιχμές κατά των εισαγγελέων».

Δήλωσε βεβαία ότι η εισαγγελέας Τουλουπάκη και το επιτελείο της διαθέτουν το σθένος ώστε να αγνοήσουν τις έμμεσες και άμεσες απειλές.

Για τους προστατευόμενους μάρτυρες η προϊστάμενη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού είπε ότι «εξ’ όσων γνωρίζω από τις πληροφορίες, υπάρχει διάταξη της εισαγγελέως περί προστασίας μαρτύρων και η έγκριση από τον επόπτη του Αρείου Πάγου».

Διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν κάποιοι ότι σε όλα σχεδόν τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ισχύει το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων.

«Απορώ γιατί ακούγεται και από το στόμα προσώπων που θα έπρεπε να διαθέτουν πολιτικό πολιτισμό», είπε χαρακτηριστικά.

«Ακούμε μερικούς που αναρωτιούνται από ποιους κινδυνεύουν οι μάρτυρες. Μα αφού οι ίδιοι εξαπολύουν τέτοιες απειλές ότι θα κόψουν χέρια, κεφάλια, πώς μπορούν να μας πείσουν ότι δεν κινδυνεύουν οι μάρτυρες», διερωτήθηκε η κα Θάνου.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η επόμενη ημέρα στη ΝΔ μετά την έκκληση Μητσοτάκη για ενότητα – «Φρένο» στις «δελφινομαχίες»
Η ενότητα είναι προϋπόθεση για να αντιστραφεί το κλίμα και η Ν.Δ. να ανακάμψει, ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού, ο οποίος  έθεσε όλους, βουλευτές και υπουργούς, προ των ευθυνών τους
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας
Μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Αριστεράς κατά ΝΔ και Τριαντόπουλου για προανακριτική - Τι έκαναν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Νίκη
Στην κοινή τους δήλωση-καταγγελία αναφέρουν πως αδυνατούν να καταθέσουν πορισματική έκθεση εξαιτίας της μεθόδευσης της πλειοψηφίας να μην μπει στην ουσία της υπόθεσης η Προανακριτική Επιτροπή
Συνεδρίαση προανακριτικής για τον Χρήστο Τριαντόπουλο
Κυριάκος Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Θα εκτιμήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε για να θωρακιστεί η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας
Τη Δευτέρα συγκαλείται οικονομικό ΚΥΣΕΑ για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τους δασμούς που ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ