Πολιτική

Βασίλης Κικίλιας για τη σύλληψη του 80χρονου στα Γλυκά Νερά: Θυμίζω ότι πλέον οι ποινές για εμπρηστές φτάνουν τα 20 χρόνια κάθειρξη

Σε ανάρτηση στο Χ (πρώην Twitter) προχώρησε ο Βασίλης Κικίλιας μετά τη σύλληψη του 80χρονου νωρίτερα το Σάββατο (17.08.2024). Ο ηλικιωμένος κατηγορείται για 4 εμπρησμούς στα Γλυκά Νερά.

Στο μήνυμά του στο X ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σχετικά με τη σύλληψη του 80χρονου για την πρόκληση από πρόθεση τεσσάρων πυρκαγιών στα Γλυκά Νερά στις 11 Αυγούστου, υπενθυμίζει ότι «πλέον με το νέο Ποινικό Κώδικα, οι ποινές για τους εμπρηστές από πρόθεση φτάνουν τα 20 χρόνια κάθειρξη»».

Ειδικότερα ο Βασίλης Κικίλιας έγραψε:

«Την περασμένη Κυριακή, όταν οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας αντιμετώπιζαν δεκάδες πυρκαγιές, με τον δείκτη επικινδυνότητας να είναι στο 5 (κόκκινο- κατάσταση συναγερμού) και λίγο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά στα Μέγαρα και η μεγάλη φωτιά στο Βαρνάβα, εκδηλώθηκαν τρεις διαδοχικές εστίες στα Γλυκά Νερά, ενώ μετά από μερικές ώρες εκδηλώθηκε και τέταρτη εστία. Σήμερα, συνελήφθη και κρατείται ως υπαίτιος ένας 80χρονος, ο οποίος αύριο θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια. Θυμίζω ότι πλέον με το νέο Ποινικό Κώδικα, οι ποινές για τους εμπρηστές από πρόθεση φτάνουν τα 20 χρόνια κάθειρξη».

Υπενθυμίζεται ότι ο 80χρονος κρατείται και θα οδηγηθεί την Κυριακή 18 Αυγούστου στην ανακρίτρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο ηλικιωμένος άνδρας κατηγορείται για 3 εστίες φωτιάς που ξέσπασαν ταυτόχρονα στα Γλυκά Νερά, σε απόσταση 100 μέτρων μεταξύ τους και για άλλη μία φωτιά λίγες ώρες αργότερα.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης