Πολιτική

Βασίλης Κικίλιας: Μεγάλη αύξηση στους τζίρους σε καταλύματα και εστίαση τον Νοέμβριο σε σχέση με το 2019

«Παρά τις πολλαπλές δυσκολίες του 2022, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η ΕΛΣΤΑΤ, η εστίαση και τα καταλύματα κατέγραψαν αύξηση στους τζίρους τους και τον Νοέμβριο-κατά 25,78% και 9,11% αντίστοιχα σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2019- αποδεικνύοντας ότι η επέκταση της τουριστικής σεζόν έγινε πράξη» δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τ/σ Action και στους δημοσιογράφους Θοδωρή Βγενή και Μαρία Αραμπατζή.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι η προβολή των χειμερινών προορισμών έχει ως στόχο η Ελλάδα να έχει ταξιδιωτική δραστηριότητα και τους 12 μήνες του έτους και πρόσθεσε ότι σε λίγες ημέρες θα βγουν οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος για προγράμματα με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης που θα αφορούν μεταξύ άλλων τα χιονοδρομικά κέντρα, τους ορεινούς και περιπατητικούς προορισμούς, τη γαστρονομία κ.α.

Τόνισε επίσης ότι ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας, στηρίζει ισομερώς την ελληνική οικογένεια, ενισχύει την περιφερειακή ανάπτυξη και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ενώ παλαιότερα οι νέοι έφευγαν από την περιφέρεια για τα αστικά κέντρα, τώρα επιστρέφουν για να ασχοληθούν με επιχειρήσεις που εφάπτονται στον τουρισμό.

Ο Υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε την πολύ μεγάλη στήριξη της κοινωνίας από την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου των πολλαπλών παγκόσμιων κρίσεων, με 44 δις μέσα στην πανδημία και 11 δις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, ενώ ο τουρισμός κατάφερε το 2022 να ξεπεράσει τον αρχικό στόχο των 15 δις ευρώ φτάνοντας τα 18 δις και το υπερπλεόνασμα αυτό θα δωθεί για τη στήριξη των ελληνικών νοικοκυριών.

Τέλος, αναφορικά με την υποψηφιότητα του στην Α΄ Αθήνας είπε ότι βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: “είτε ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είτε ως Υπουργός Υγείας, είτε ως Υπουργός Τουρισμού προτιμώ να μιλάμε με τα έργα μας, με τη δουλειά που κάνουμε και όχι με λόγια, και οι πολίτες καταλαβαίνουν και ξέρουν να κρίνουν”.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Για υποκρισία κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα κυβερνητικές πηγές: «Μιλά για δικαιοσύνη όταν για χρόνια λειτουργούσε “παραϋπουργείο”»
«Κύριε Τσίπρα, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι για τη δική σας περίπτωση ταιριάζει το ρητό: "κρείττον του λαλείν το σιγάν"»
Ο Αλέξης Τσίπρας
Μετά τα πορίσματα για τα Τέμπη η πρόταση δυσπιστίας από το ΠΑΣΟΚ - «Η ατιμωρησία γιγαντώνει την αλαζονεία»
«Όταν κάποιος νιώθει ατιμώρητος, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και να αναπτύσσει την τακτική του ανάλογα, ακόμα κι αν υπάρχουν 57 νεκροί» σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Παύλος Μαρινάκης για τα Τέμπη: Δικαιοσύνη απονέμουν οι δικαστές, ούτε τα κόμματα, ούτε οι πανελίστες, ούτε οι σατυρικές εκπομπές
«Διαχωρίζουμε τους πολίτες που απαιτούν και θέλουν δικαιοσύνη, από τα κόμματα που θέλουν εργαλειοποίηση» ξεκαθάρισε ο Παύλος Μαρινάκης
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης