Site icon NewsIT

Βαθαίνει το χάσμα ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τους «87» – Η φράση «ο δικός μου ο ΣΥΡΙΖΑ» που διχάζει

28.06.2024 | 06:31
Βαθαίνει το χάσμα ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τους «87» – Η φράση «ο δικός μου ο ΣΥΡΙΖΑ» που διχάζει

Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κυριακή 9 Ιουνίου 2024. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ανεβαίνει το εσωκομματικό θερμόμετρο στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης αντέδρασε στην επιστολή που έδωσαν στην δημοσιότητα οι σύντροφοί του και με την οποία έθεταν μία σειρά από θέματα τα οποία προέκυψαν μετά τις αναρτήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες λένε ότι όσοι υπέγραψαν το κείμενο που κυκλοφόρησε – αλλά και όσοι δεν το υπέγραψαν για πολλούς και διάφορους λόγους, ενώ συμφωνούσαν με το περιεχόμενό του – αισθάνονται ιδιαίτερα προσβεβλημένοι από τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη για «μαύρο χρήμα» στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρούν ότι με τον τρόπο του άφηνε υπαινιγμούς εναντίον όλων των στελεχών του κόμματος.

Η Κουμουνδούρου αντέδρασε στην επιστολή των «87» στελεχών της ΚΕ, λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ο Πρόεδρός του, Στέφανος Κασσελάκης δεν φοβήθηκαν ποτέ τον διάλογο. Όλες οι απόψεις είναι ευπρόσδεκτες και βεβαίως σεβαστές, ωστόσο είναι απορίας άξιον γιατί επιλέχθηκε να εισαχθούν στον δημόσιο διάλογο πρόωρα, από τη στιγμή που έχουν ήδη συγκληθεί τα όργανα. Ως γνωστόν στις 4 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και στις 7 Ιουλίου η Κεντρική Επιτροπή».

Στελέχη που υπέγραψαν το κείμενο θυμίζουν πάντως ότι το κείμενο προϋπήρχε της επίσημης ανακοίνωσης για την σύγκλιση των οργάνων. Οι ίδιοι άνθρωποι λένε ακόμα ότι πρόθεση τους δεν είναι να αμφισβητήσουν τον πρόεδρο αλλά να κάνουν ένα γόνιμο διάλογο για όλα τα θέματα.

Ξεκαθαρίζουν ωστόσο ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το τι θα γίνει στην Πολιτική Γραμματεία καθώς σε αυτό βρίσκονται και στελέχη που έχουν αποπεμφθεί από τις θέσεις που κατείχαν στην ΚΟ και στο κόμμα.

Μέσα από την επιστολή που κυκλοφόρησε τα τελευταία εικοσιτετράωρα, την οποία υπογράφουν μεταξύ άλλων η Όλγα Γεροβασίλη, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η Αθηνά Λινού, η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Γιώργος Βασιλειάδης, η Μαρία Ρεπούση, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Γιώργος Τσίπρας, η Ζανέτ Τσίπρα και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, δίνεται το στίγμα των θεμάτων τα οποία θα μπουν σε συζήτηση στα όργανα.

«Απαιτείται μία συντεταγμένη συζήτηση στο κόμμα μας τόσο για το εκλογικό αποτέλεσμα όσο και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν. Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος πρέπει να πάρουν τις τελικές αποφάσεις. Ταυτοχρόνως, διαιρετικές τακτικές, απολύσεις και στοχοποιήσεις στελεχών, επειδή διατυπώνουν την άποψή τους, είναι μακριά από την κουλτούρα διαλόγου ενός δημοκρατικού κόμματος. Όπως επίσης, τραυματίζει το χώρο μας το να ανοίγει ξαφνικά, δημόσια και με υπαινιγμούς, μια συζήτηση περί ηθικής και διαφάνειας στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που δεν έχει κανένα έρεισμα.

Οφείλουμε να είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι το κόμμα μας δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες, υπηρετούσε πάντα στην πράξη τη διαφάνεια και είναι ανεξάρτητο από οικονομικά συμφέροντα. Την ίδια ώρα, δεν γίνεται να παίρνονται τόσο κρίσιμες αποφάσεις για τον εξορθολογισμό στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος, που αφορούν εργαζόμενους, αποφάσεις με ιστορικό χαρακτήρα για την Αριστερά, όπως η αναστολή του καθημερινού φύλλου της Αυγής, χωρίς να συζητηθούν καν σε κάποιο συλλογικό όργανo».

Μέσα από αυτές τις δύο παραγράφους αναδεικνύεται όλη η γκάμα των θεμάτων που απασχολεί πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι:

* Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών

* Αμφισβήτηση της περιόδου Τσίπρα

* Η μη λειτουργία των οργάνων

* Η απομάκρυνση στελεχών όπως ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Γιώργος Τσίπρας

* Τα μαύρα χρήματα

* Η απαξίωση του κόμματος

* Το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας ΑΥΓΗ. Σε αυτό το θέμα οι ενστάσεις έχουν να κάνουν με τον τρόπο και όχι γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην αναστολή έκδοσης του εντύπου.

Την ίδια στιγμή κάποιοι επισημαίνουν ότι η φράση που χρησιμοποιεί ο Στέφανος Κασσελάκης «ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ» δείχνει ότι θέλει να διαχωρίσει την παρουσία του από τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, ξεχνώντας ότι τα κόμματα έχουν παρελθόν. Επισημαίνουν δε ότι αυτός ο χαρακτηρισμός δείχνει μία ιδιοκτησιακή αντίληψη η οποία ποτέ δεν πήρε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενημερώθηκαν χθες ότι μπορεί και να μην πληρωθούν στο τέλος του μήνα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version