Πολιτική

Βελόπουλος σε Γεωργιάδη: «Ήμουν πατριωτικό ΠΑΣΟΚ αλλά εσύ έχεις δίπλα σου όλο το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ»

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη βουλή, με επίκεντρο την τροπολογία για τους «εργάτες γης» με έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπερασπίστηκε για μια ακόμα φορά τη νέα διάταξη, η οποία όπως είπε, έχει και την δική του υπογραφή, δήλωσε ότι ο σεβασμός του στον Αντώνη Σαμαρά παραμένει ακέραιος, ενώ επιτέθηκε στον Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος τον χαρακτήρισε δημοκόπο, κατηγορώντας τον για δημαγωγία.

«Δεν τίθεται ζήτημα αν την υποστηρίζω η όχι. Η τροπολογία έχει υπογραφή δική μου, είναι κοινή των υπουργών Εργασίας και Μεταναστευτικής Πολιτικής, άρα δεν υπάρχει κανένα θέμα πειθαρχίας να τεθεί προς εμένα . Την τροπολογία αυτή την εισηγούμαι στη Βουλή ο ίδιος γιατί την θεωρώ απολύτως σωστή.

«Η μεγάλη παρανόηση έγινε κυρίως από λαϊκιστές, εξαιρώ τον Αντώνη Σαμαρά του οποίου ο σεβασμός μου παραμένει ακέραιος. Πιστεύω ότι εδώ δεν έχει εξηγηθεί επαρκώς , ίσως να φταίμε και εμείς που δεν την εξηγήσαμε επαρκώς», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα, απέρριψε τους ισχυρισμούς του κ. Βελόπουλου ότι η κυβέρνηση αλλάζει την μεταναστευτική πολιτική και επικροτεί την παρανομία.

«Η τροπολογία δεν αφορά σε άσκηση μεταναστευτικής πολιτικής, δεν αφορά στην αλλαγή του πολιτισμικού χαρακτήρα της Ελλάδος, δεν αφορά σε εισαγωγή μεταναστών.

Η τροπολογία είναι ένας κρίκος σε πολλούς προηγούμενους για την καταπολέμηση της μαύρης, ανασφάλιστης εργασίας. Δηλαδή αποτρέπουμε ένα κομμάτι της κοινωνίας μας να προσφέρει μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Αναφέρεται σε ανθρώπους που είναι ήδη στην Ελλάδα εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια και θα μπορούν να το αποδείξουν με έγγραφο βεβαίας φορολογίας, δηλαδή όχι με έγγραφο που μπορεί να πλαστογραφηθεί ή να αγοραστεί», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«’Αρα όλη η κριτική περί μεταναστών, ανοίγματος συνόρων, περί λαθρομεταναστών, αλλαγή του δημογραφικού χάρτη της Ελλάδος, είναι άσχετη με την τροπολογία γιατί δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να έρθουν περισσότεροι παράνομοι μετανάστες στη χώρα μας».

Στη συνέχεια χαρακτήρισε «παντελώς παραπειστική και δημαγωγική την κατηγορία που εξέφρασε ο κ. Βελόπουλος αλλά και άλλοι στο διαδίκτυο ότι, με τη νέα ρύθμιση επικροτείται η παρανομία».

« Όταν η Βουλή των Ελλήνων ψηφίζει άρση αναστολής αυθαιρέτων, περαίωση στην εφορία ή 120 δόσεις δεν έχουμε παρανομήσει έναντι αυτών που πληρώνουν στην ώρα τους; ‘Αρα το επιχείρημα περί παρανομίας στη Βουλή είναι ανόητο γιατί κ. Βελόπουλε η πηγή της νομιμότητας είναι η ίδια η Βουλή. Αυτή καθορίζει τι είναι παράνομο και τι νόμιμο.

Λένε κάποιοι ότι παραβιάζεται το νόμιμο. Λάθος, γιατί ο νόμος κατά τον οποίο στα 7 χρόνια μπορεί κάποιος παράνομος μετανάστης, λαθρομετανάστης, να πάρει νόμιμη άδεια εργασίας και διαμονής ισχύει από το 2014 και πατάει σε προηγούμενο νόμο του 2005..

Η παρούσα τροπολογία, αυστηροποιεί το πλαίσιο γιατί συνδέει την ειδική αυτή άδεια εργασίας και διαμονής με την παροχή εργασίας. Είναι τέσσερα χρόνια νωρίτερα, μία νομική δυνατότητα αλλά πολύ αυστηρότερη των επτά ετών. Συγκριτικά είμαστε πολύ αυστηρότεροι από άλλες γειτονικές χώρες. Είναι προφανές ανόητο το επιχείρημα ότι θα έρθουν για να μείνουν στη χώρα μας.

Όποιος το ισχυρίζεται αυτό ή δεν έχει διαβάσει την διάταξη, ή δεν την έχει καταλάβει ή εμείς δεν την εξηγήσαμε επαρκώς

Η διάταξη αυτή δεν μειώνει ούτε αλλοιώνει την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη η οποία διεθνώς και στα ευρωπαϊκά δεδομένα θεωρείται από τις χώρες με πολύ αυστηρή και όχι με πολύ χαλαρή μεταναστευτική πολιτική», επέμεινε ο κ. Γεωργιάδης.

Απαντώντας στις αιχμές του κ. Βελόπουλου ότι άλλα υποστήριζε όταν ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ, ο κ. Γεωργιάδης αντέτεινε ότι «ως προς την ιδεολογική μου συγκρότηση για να μην ανησυχείτε για την ταυτότητα μου, τα ίδια πίστευα, τα ίδια πιστεύω, η διάταξη αφορά την αγορά εργασίας».

«’Αρα, όλα τα επιχειρήματα του κ. Βελόπουλου και των συναμαρτούντων αυτών, είναι προϊόν ή άγνοιας ή λαϊκισμού. Από πλευράς τάξης και ασφάλειας, αν αυτό είναι που ενδιαφέρει την Ελληνική Λύση, προφανώς έχουμε πολύ μεγάλη τάξη και ασφάλεια αν ξέρουμε ποιος ζει και εργάζεται στην Ελλάδα παρά αν δεν ξέρουμε».

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Γεωργιάδη στις αιχμές που άφησε ο κ. Βελόπουλος, ότι η τροπολογία έρχεται για να βοηθήσει τα έργα στο Ελληνικό.

«Είχα καταλάβει από την αρχή ότι είχατε κάποιο κόλλημα με τον κ. Λάτση. Να το κοιτάξετε, γιατί αρχίζει να είναι παρεξηγήσιμο. Σαν να ζητάτε κάτι από τον κ. Λάτση και δεν σας το δίνει.

Για να τελειώνει αυτή η πλάκα. Προφανώς δεν υπάρχει καμία συγκρότηση Λάτση και τροπολογίας. Διότι όλος ο κατασκευαστικός κλάδος στη χώρα ζητά εργάτες. Και αυτοί θα έρθουν μέσω νόμιμων μετακλήσεων.

Επιχείρημα ότι ζητάνε οι πλούσιοι φθηνό εργατικό δυναμικό πρόκειται για της μεγαλύτερης ελαφρότητας επιχείρημα που υπάρχει. Γιατί φθηνότερη εργασία μπορεί να προσφέρει μόνο ο παράνομος, γιατί εξαιρείται των συλλογικών κλαδικών συμβάσεων. Αντίθετα η μετάκληση δεν συμφέρει οικονομικά γιατί πρέπει να τους εξασφαλίζουν αξιοπρεπή διαμονή και στέγη. Κυρίως το πρόβλημα τους είναι ότι δεν μπορούν να βρουν στο εγχώριο εργατικό δυναμικό τόσες χιλιάδες εργαζομένων. Αυτό όποιος δεν το καταλαβαίνει ή είναι χαμηλής αντίληψης ή είναι ψεύτης», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και κατέληξε:

«Τώρα, αν είμαι Σαμαρικός ή όχι δεν θέλω να παρεξηγηθώ, αισθάνομαι μεγάλο σεβασμό και μεγάλη ευγνωμοσύνη στον Αντώνη Σαμαρά. Τα πρόσφατα γεγονότα δεν έχουν μειώσει καθόλου ούτε τον σεβασμό μου ούτε την ευγνωμοσύνη μου. Πρόκειται για μια διαφωνία μου εδώ και μέσα σε μια οικογένεια μπορεί να διαφωνούν δύο μέλη της οικογένειας».

«Άλλο δημαγωγός και άλλο δημοκόπος. Ο δημαγωγός είναι αυτός που έκανε αγωγή στο δήμο. Εσάς σας δίνω το βραβείο του δημοκόπου», αντέδρασε από την πλευρά του ο κ. Βελόπουλος.

Σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Γεωργιάδη ότι «τον γνώρισε ως ΠΑΣΟΚ και ως ΠΑΣΟΚ τον πήγε στο ΛΑΟΣ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βελόπουλος:

«Ναι, ήμουν πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Ναι, εγώ μπορώ να πω η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. Εσύ μπορείς να το πεις αυτό; Μιλά για μένα ο ‘Αδωνις που έχει δίπλα του όλο το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Βελόπουλος δήλωσε ενοχλημένος από την αναφορά του Γεωργιάδη στο πρόσωπο του σε σχέση με τον κ. Λάτση, καλώντας τον να πάρει πίσω ότι κάτι θέλει από αυτόν.

«Δεν είναι απλά πολιτικό unfair. Υπονοείτε ότι θέλω εγώ να εκβιάσω κάποιον; ότι κάτι θέλω; Εγώ δεν τον έχω δει ποτέ στη ζωή μου, ούτε συγγενής, ούτε η κόρη μου δουλεύουν σε κανένα ολιγάρχη και δεν παρακάλεσα ποτέ κανένα. Δεν ξέρω ότι όταν κάνεις κριτική ζητάς κάτι από κανέναν. Τι λογική είναι αυτή; Είναι ο δημοκόπος Γεωργιάδης που διαστρέφει την αντιπολίτευση και την κριτική της σε σχέση με αυτά που ο ίδιος θα επιθυμούσε μάλλον. Πόση δημοκοπία μπορείς να αντέξεις από τον ‘Αδωνι Γεωργιάδη. Πόσο λαïκισμό αισχρό, ακρονεοφιλελεύθερο..

Δημοκόπος είναι αυτός που όταν νομιμοποιεί την παρανομία, και μάλιστα, χαλκεύει την ίδια τη δημοκρατία στην οποία όλοι οι πολίτες είναι ίσοι και δεν υπάρχουν ακαταδίωχτοι», αντέτεινε ο κ. Βελόπουλος για να εισπράξει την απάντηση από τον κ. Γεωργιάδη:

«Δεν υπονόησα τίποτα για την ηθική σας συγκρότηση παρότι σε όλα τα της «Νοβάρτις» εσείς υπονοήσατε για εμένα. Παρά ταύτα, ως φίλος, οφείλω να σας πω ότι το να βάζετε τον κ. Λάτση σε κάθε ομιλία σας, από κάποιον, μπορεί να είναι παρεξηγήσιμο».

Απαντώντας δε στο σκωπτικό ερώτημα του κ. Βελόπουλου, αν μπορεί να λέει ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν κατηγόρησα κάποιον αν είναι ΠΑΣΟΚ. Δικαίωμα του. Εγώ το σέβομαι το ΠΑΣΟΚ, έχω υπάρξει σε κυβέρνηση Παπαδήμου με το ΠΑΣΟΚ, και σε κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και ναι, έχω πολλούς φίλους. Εγώ αυτό που επεσήμανα είναι ότι δεν μπορεί εσείς να κόπτεστε για τη ΝΔ και τη δεξιά γιατί ουδέποτε ήσασταν ΝΔ και δεξιός».

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μήνυμα ενότητας από τον Κακλαμάνη στην πρώτη ομιλία του ως Πρόεδρος της Βουλής: «Να μείνουμε μακριά από στεγανά και μικροπολιτικές»
«Στην αίθουσα αυτή δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, μικροί ή μεγάλοι, γαλάζιοι, πράσινοι, ή κόκκινοι» δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης
Νικήτας Κακλαμάνης: Να μείνουμε μακριά από στεγανά και μικροπολιτικές – Η πρώτη ομιλία του ως Πρόεδρος της Βουλής
Ο Νικήτας Κακλαμάνης Πρόεδρος της Βουλής με 247 ψήφους - «Θέλω να ευχηθώ στον Κώστα Τασούλα ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία ως ΠτΔ»
«Ναι» από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και πλειοψηφία ανεξάρτητων. «Παρών» από 50 βουλευτές. «Η εκλογή του είναι επάξια και αντάξια» το μήνυμα Τασούλα
Ο Νικήτας Κακλαμάνης Πρόεδρος της Βουλής με 247 ψήφους – «Θέλω να ευχηθώ στον Κώστα Τασούλα ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία ως ΠτΔ»
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
ΠΑΣΟΚ για Κώστα Τασούλα: Αποφάσισε τη χρηματοδότηση φορέων της εκλογικής του περιφέρειας – «Εξόχως αλαζονική συμπεριφορά»
Για αλαζονική συμπεριφορά κατηγορεί τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κώστα Τασούλα, το ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζεται...
ΠΑΣΟΚ για Κώστα Τασούλα: Αποφάσισε τη χρηματοδότηση φορέων της εκλογικής του περιφέρειας – «Εξόχως αλαζονική συμπεριφορά»