Πέμπτη, 1 Αυγ.
34oC Αθήνα

Βενιζέλος: Άγαρμπος εκφοβισμός από τη ΝΔ – “Ψήφος ανοχής” στη νέα κυβέρνηση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Για “αγαρμπο εκφοβισμό” από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου έκανε ο λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος άφησε και αιχμές για το ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι “κάποιοι πατάνε στις πλάτες μας και το παίζουν άνετα αντιπολίτευση”.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, επισήμανε για άλλη μια φορά ότι η χώρα δεν πρέπει να πάει σε δεύτερες εκλογές.

Σε ερώτηση αν το κόμμα του θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε: “Είμαι υποψήφιος εθνικός εταίρος. Δεν ψάχνουμε να συνεργαστούμε. Δεν είμαστε ουρά, δεν είμαστε κυβερνητικός μπαλαντέρ, δεν είμαστε Γερμανοί Φιλελεύθεροι. Για να υπάρξει ένα αποτέλεσμα υπέρ του λαού και του τόπου, θα είμαστε εταίροι εθνικοί. Δεν ξέρω αν θα είμαστε στην κυβέρνηση…”.

Και συνέχισε λέγοντας: “Δεν ξέρω αν ο ελληνικός λαός θέλει να εφαρμοστεί πλήρως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με όλα τα κενά και τις αντιφάσεις ή προτιμάει ένα εθνικό πρόγραμμα”, ενώ αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία υποστήριξε ότι εκπροσωπεί έναν “άγαρμπο εκφοβισμό, ότι αν δεν συνεχίσουν να κυβερνούν θα καταστραφούμε”, τακτική με την οποία διαφωνεί το ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ, άλλων, πρόσθεσε: “Οι άλλοι κρύφτηκαν πίσω από εμάς, κρύφτηκε και ο λαϊκισμός και η δημαγωγία. Πληρώσαμε τη φάση της κρίσης. Τώρα θα γνωριστούμε για δεύτερη φορά. Τώρα θα φανεί αν υπάρχει σχέδιο Β’. Όλα εδώ πληρώνονται”.

Ο κ. Βενιζέλος δεν απέκλεισε την ψήφο ανοχής από τους βουλευτές λέγοντας πως «το κοινοβουλευτικό σύστημα όταν λειτουργεί συνεργατικά και όχι πλειοψηφικά έχει διάφορα σχήματα. Ψήφος ανοχής σημαίνει ότι δεν μετέχεις στην κυβέρνηση, στην διαχείριση, στους χειρισμούς αλλά τους κρίνεις στη Βουλή».

Επίσης χαρακτήρισε «τυφλή» την πόλωση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως από την μια υπάρχει ένας άγαρμπος εκφοβισμός «ότι αν δεν συνεχίσουμε εμείς θα καταστραφούμε, οι τράπεζες, το δημόσιο ταμείο» και από την άλλη, όπως είπε, μια αφελή ή και κουτοπόνηρη προσπάθεια εφησυχασμού ότι δεν συμβαίνει τίποτα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Ποταμιού λέγοντας ότι περιλαμβάνει παλιά στελέχη της ΔΗΜΑΡ συνταξιούχους εθνικιστές, νεοφιλελεύθερους, οι οποίοι αγωνίστηκαν από την εποχή του κ. Μητσοτάκη έως την εποχή του κ. Μάνου. «Ο καθένας μπορεί να κρίνει τη σημαίνει η νέα ΔΗΜΑΡ – ας το πω έτσι – σε σχέση με την καμπύλη της παλιάς» είπε χαρακτηριστικά

Αναφορικά με την πολιτική πρωτοβουλία του κ. Γιώργου Παπανδρέου είπε πως δεν κατάλαβε τον λόγο που οδήγησε τον κ. Παπανδρέου να εγκαταλείψει το κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του για να δημιουργήσει έναν πολιτικό φορέα.

Αντιδράσεις στη ΔΗΜΑΡ

Λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, η ΔΗΜΑΡ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: “Ο “καημός” του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τη Δημοκρατική Αριστερά είναι απολύτως κατανοητός, αφού δεν θελήσαμε να συμβάλουμε, όπως εκείνος φιλοδοξούσε, στο σχέδιο μετατόπισης της κεντροαριστεράς στην κεντροδεξιά. Ας προσέχει ωστόσο τα περί μειώσεως μεγεθών, “εξαερώσεων” και άλλων συναφών που εσχάτως συνηθίζει. Στο σπίτι όσων διαχειρίζονται τη συντριβή των κομμάτων τους, δεν μιλάνε για ποσοστά”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε