Κυριακή, 28 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Βενιζέλος: Δεν είμαι εδώ γιατί το απολαμβάνω! Διέψευσε τους Financial Times

Βενιζέλος: Δεν είμαι εδώ γιατί το απολαμβάνω! Διέψευσε τους Financial Times

Ακόμα πιο έντονο έθεσε το δίλημμα για την ενίσχυση της Ελιάς ή την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Επίσης διέψευσε το δημοσίευμα των Financial Times και επανέλαβε ότι ο Παπανδρέου επέλεξε ο ίδιος τον πρωθυπουργό που επιθυμούσε.

Ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στο Star, είπε «Λέμε ψηφίστε μας, για να μην αποσταθεροποιήσετε εσείς, οι ψηφοφόροι τη χώρα».
Μάλιστα, δίνοντας απάντηση σ’ εκείνους που τον κατηγορούν ότι θέτει εκβιαστικό δίλημμα, είπε ότι από το ίδιο βράδυ, με βάση το αποτέλεσμα θα θέσουν τα ερωτήματα αν η κυβέρνηση «στέκεται» και αν είναι «νομιμοποιημένη».

«Άρα αφού θα μας θέτουν το ερώτημα το βράδυ των εκλογών γιατί να μην του πούμε του πολίτη, ότι αυτό θα συμβεί παρ’ το υπόψη σου», είπε.

Απέφυγε να απαντήσει για το ποσοστό που πιστεύει ότι θα πάρει η Ελιά λέγοντας ότι το θέμα δεν είναι αριθμητικό.

Μάλιστα είπε ότι οι όποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, θα αποφασιστούν σε σχέση με την αίσθηση που θα υπάρχει για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Όλοι περιμένουν να βγάλουν εκλογικά συμπεράσματα. Άρα όλοι καραδοκούν. Οι σταθερότητα έχει υπηρετηθεί από εμάς και θα υπηρετηθεί με την εντολή ή τη στήριξη ή έστω την ανοχή του ελληνικού λαού», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Είπε επίσης: «Είναι ένα λάθος στοίχημα. Η κυβέρνηση, είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας. Χωρίς την προσπάθειά μας και το προοδευτικό πρόσημο του ΠΑΣΟΚ δε θα υπήρχε τίποτα ούτε θα υπάρχει».

Σε πιο προσωπικό τόνο και θέλοντας να δώσει έμφαση για την απόφασή του να μπει στην κυβέρνηση συνεργασίας είπε: «Δεν είμαι εδώ γιατί το απολαμβάνω».

Για τους μικροομολογιούχους είπε: «Μονο εγώ έκανα αγώνα για τους μικροομολογιούχους».

Για το δημοψήφισμα:

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι ουδέποτε συμφώνησε με τη διεξαγωγή του για αυτό και δεν επέτρεψε τελικώς να πραγματοποιηθεί. “Δε συμφώνησαν στο υπουργικό συμβούλιο εκείνο όπου συζητήθηκε το θέμα του Δημοψηφίσματος ούτε οι στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου. Ούτε ο κ. Ραγκούσης δεν είχε συμφωνήσει” δήλωσε χαρακτηριστικά και υπενθύμισε ότι ο ίδιος απουσίαζε από τη συνεδρίαση εκείνη για λόγους υγείας. Επίσης είπε ότι ζήτησε από τον Παπανδρέου συμβούλιο των αρχηγών για να ανακληθεί το δημοψήφισμα αλλά εκείνος δεν το έκανε.

Επανέλαβε επίσης ότι ο Παπανδρέου διάλεξε τον κ. Παπαδήμο πρωθυπουργό μόνος του και μάλιστα ότι το είχε συμφωνήσει με τον Αντώνη Σαμαρά και απλά του το ανακοίνωσαν.

Για τις αποφάσεις του αλλά και την επιστροφή από τις Κάννες είπε «Δεν με επηρέασε κανένας Μπαρόζο με επηρέασε το μήνυμα της κόρης μου. Μου έστειλε μήνυμα και μου είπε: Ότι είναι να κάνεις μπαμπά, κάντο τώρα.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Κλαδική αποστράτων Χρυσής Αυγής”! Και ταξίαρχος δηλώνει “συμπαράταξη

Λάρισα: Το… προεκλογικό λάθος που έγινε θέμα συζήτησης – Άνω κάτω ένα εκλογικό τμήμα!

Εκπτώσεις 30% στα εισιτήρια από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όσους ταξιδέψουν για τις εκλογές

Όλο το απόρρητο Σχέδιο Ζ για την Ελλάδα – Πριν τις εκλογές οι τράπεζες είχαν χαρτονομίσματα για άλλες δύο ημέρες – Οι δραματικές ώρες πριν το “Grexit”

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε