Δευτέρα, 22 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Βενιζέλος – ΓΑΠ: Από δυο ΠΑΣΟΚ χωριάτες

Βενιζέλος – ΓΑΠ: Από δυο ΠΑΣΟΚ χωριάτες

Αμοιβαίες εξηγήσεις Βενιζέλου Παπανδρέου σε ηλεκτρονική επικοινωνία που έχουν οι δύο άνδρες από χθες το βράδυ. Ασαφές εάν ο Βενιζέλος θα παραστεί στην εκδήλωση του Ιδρύματος “Ανδρέας Παπανδρέου” μετά την απουσία Παπανδρέου από τις εκδηλώσεις στις 3 Σεπτεμβρίου. “Θα παραστεί ευχαρίστως εφ όσον του ζητηθεί να απευθύνει χαιρετισμό” επισημαίνουν στη Χαριλάου Τρικούπη”. Με ομιλία του θα χαιρετίσει τις εορταστικές εκδηλώσεις στις 3 Σεπτεμβρίου ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Ποιες σημαίνουσες προσωπικότητες έχουν προσκληθεί στις δύο εκδηλώσεις

Στην κρισιμότερη καμπή της 40χρονης ιστορίας του εισέρχεται το προσεχές Φθινόπωρο το ΠΑΣΟΚ, που διεξάγει διμέτωπο αγώνα αφ ενός σε κυβερνητικό επίπεδο, αφ ετέρου στο στίβο του πολυδιασπασμένου χώρου της Κεντροαριστεράς. Η ανησυχία και ο προβληματισμός επιτείνονται από τις διπλές, παράλληλες εκδηλώσεις εορτασμού της σημαντικής επετείου, αφ ης στιγμής το Ίδρυμα “Ανδρέας Παπανδρέου” απεφάσισε να πραγματοποίησει έκθεση με τίτλο “Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή” την οποία θα εγκαινιάσει την προσεχή Δευτέρα με ομιλία του στις 7 και μισή το απόγευμα στο Ζάππειο ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Στον ίδιο χώρο, το απόγευμα της 3ης Σεπτεμβρίου η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου θα κορυφώσει τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου αντήλλαξαν απόψεις για τις δύο εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 3ης Σεπτεμβρίου συμφωνώντας πως δεν είναι αντιθετικές, αλλά πρέπει να συμβάλλουν αμφότερες στην ανασύνθεση και ενοποίηση της Δημοκρατικής παράταξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος Παπανδρέου στο απαντητικό e – mail εύχεται αμφότερες οι εκδηλώσεις να έχουν θετική ανταπόκριση “και να σηματοδοτήσουν μία δυναμικότερη πορεία δημιουργική και προοδευτική για το μέλλον της χώρας”. Ο πρώην πρωθυπουργός εξήγησε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πως δεν θα μπορέσει να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις του κόμματος στις 3 Σεπτεμβρίου, εξ αιτίας της ομιλίας για την οικονομική κρίση, που έχει προγραμματίσει στο Λονδίνο το ίδιο διάστημα, στηλιτεύοντας στο ίδιο e – mail τις μυθοπλασίες, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας γύρω από την απουσία του από τις εκδηλώσεις της 3ης Σεπτεμβρίου.

Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή την πρόσκληση του Ιδρύματος, Ανδρέας Παπανδρέου, προς τον κύριο Βενιζέλο να παραστεί στα εγκαίνια της 1ης Σεπτεμβρίου “παρατηρούν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα το κάνει ευχαρίστως και φυσικά θεωρούν αυτονόητο ότι θα του ζητηθεί να απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια της έκθεσης καθώς η πρόσκληση που του έχει απευθυνθεί το Ίδρυμα Α. Παπανδρέου, δεν μπορεί να έχει το ίδιο περιεχόμενο με την πρόσκληση προς τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων του συνταγματικού τόξου, τον Πρόεδρο της Βουλής και άλλους θεσμικούς παράγοντες. Στενοί συνεργάτες του κυρίου Βενιζέλου εκτιμούν πως η πρόσκληση του κυρίου Παπανδρέου είναι εύλογο και αυτονόητο να έχει το ίδιο περιεχόμενο με την αντίστοιχη του κυρίου Βενιζέλου, ο οποίος κάλεσε τον κυρίο Παπανδρέου να παραστεί και να απευθύνει χαιρετισμό.

Με ομιλία θα χαιρετήσει την εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης

Χθες, εξάλλου, υπήρξε σύμφωνα με έγκυρες πηγές τηλεφωνική επικοινωνία σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, όπου οριστικοποιήθηκε η παρουσία του δευτέρου στις εορταστικές εκδηλώσεις στις 3 Σεπτεμβρίου στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου. Μάλιστα, ο κύριος Σημίτης εξέφρασε σύμφωνα με τις ίδιες πληροοφορίες, την επιθυμία να απευθύνει χαιρετισμό στην ίδια εκδήλωση κάτι που έγινε δεκτό με ικανοποίηση από την ηγεσία του κόμματος. Από το περιβάλλον του κυρίου Σημίτη, έγινε, επίσης, γνωστό, πως ο πρώην πρωθυπουργός επιστρέφει από την εξοχική του κατοικία στους Αγίους Θεοδώρους αργά το βράδυ της Δευτέρας, ως εκ τούτου δεν θα είναι παρών στην ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου.

Στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου επιχειρούν να μετατρέψουν την εκδήλωση της 3ης Σεπτεμβρίου σε εφαλτήριο για την ανασύσταση της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, με κορμό το ΠΑΣΟΚ, εξ ου και έχουν απευθύνει προσκλήσεις “σε όλες τις γεννεές του ΠΑΣΟΚ” αλλά και σε προσωπικότητες με μεγάλη εμβέλεια στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Στον αντίποδα, συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου επιμένουν πως η εκδήλωση του Ιδρύματος “Ανδρέας Παπανδρέου” είναι αφιερωμένη σε δύο πρώην πρωθυπουργούς, τους αείμνηστους Γεώργιο και Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ αναφερόμενοι στην ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου προιδεάζουν ότι πέραν της επιβεβλημένης απο΄την περίσταση αναφοράς στο παρελθόν θα επικεντρωθεί στο παρόν της χώρας και την προοπτική υπέρβάσης της κρίσης σε στέρεες και υγείες βάσεις, μακριά από σκοτεινά συμφέροντα και πελατειακές αντιλήψεις, που καθήλωσαν τη χώρα επί δεκαετίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το γραφείο του πρώην πρωιθυπουργού έχουν αποσταλεί προσκλήσεις μεταξύ άλλων προς τον ΠτΔ, Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τους πρώην πρωθυπουργούς, κυρίους Μητσοτάκη, Σημίτη και Καραμανλή, τους πολιτικούς αρχηγούς κυρίους Τσίπρα, Κουτσούμπα και Κουβέλη, καθώς και τους πρώην προέδρους της Βουλής, κυρίους Πολύδωρα και Σιούφα. Επιπλέον, έχουν προσκληθεί όλα τα ιδρυτικά στελέχη του Κινήματος, το προηγούμενο Εθνικό Συμβούλιο και η νυν Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, η Κ.Ο. του 2009 και η παρούσα, καθώς και οι επικεφαλής όλων των μεγάλων παραγωγικών φορέων.

Διαβάστε

«Αριστερός σωτήρας» ο Φώτης Κουβέλης, αναφέρει άρθρο γερμανικής εφημερίδας για τις ελληνικές προεδρικές εκλογές

Βενιζέλος: “Κανονικά την επόμενη εβδομάδα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο”

Αναβλήθηκε η συνάντηση Δένδια με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ

ΕΝΦΙΑ και “κόκκινα” δάνεια στο επίκεντρο των συσκέψεων του Βενιζέλου με στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε