Site icon NewsIT

Βενιζέλος για Ρεν: Δεν σχολιάζω τις δηλώσεις καθενός

22.02.2014 | 16:24
Βενιζέλος για Ρεν: Δεν σχολιάζω τις δηλώσεις καθενός

Τη βεβαιότητά του ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα ως το Eurogroup της 10ης Μαρτίου εξέφρασε ο Ευ. Βενιζέλος, παραπέμποντας στις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού και την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και καλώντας τους εταίρους μας να μελετήσουν με προσοχή τους δείκτες της ελληνικής οικονομίας όχι με πνεύμα τεχνοκρατικό αλλά με πνεύμα ολοκληρωμένο και θεσμικό.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης, τόνισε ο κ. Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι η υλοποίηση των διαρθρωτικών παρεμβάσεων, η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και η σταδιακή αποκατάσταση τω αδικιών. Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Ολι Ρεν που χρέωσε τις καθυστερήσεις στην ελληνική πλευρά ο Βενιζέλος είπε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει τοποθετήσεις συγκεκριμένου κοινοτικού παράγοντα ωστόσο καυτηρίασε την άδικη, όπως τη χαρακτήρισε, συζήτηση που γίνεται εδώ και χρόνια για την Ελλάδα και τους Έλληνες και επεσήμανε ότι τα στερεότυπα διαψεύδονται.

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι η θεσμοθέτηση του σταυρού εμβαθύνει τη δημοκρατία και φέρνει τον πολίτη πιο κοντά στα ευρωπαϊκά δρώμενα. Τόνισε οτι δεν χρειάζεται να θεσπιστεί ασυμβίβαστο μεταξύ ευρωβουλευτών και βουλευτών ενώ σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση που έρχεται στη Βουλή για το σταυρό, έκανε λόγο για ένα σύστημα καθαρό, διάφανο και αξιοκρατικό, τασσόμενος ουσιαστικά κατά της κατάτμησης της επικράτειας σε περιφέρειες.

Αναφερόμενος στη συνάντηση του με τον Ν. Γκρούεφσκι ο κ. Βενιζέλος είπε οτι ετέθη ένα καθαρό πλαίσιο και για το μεγάλο θέμα της ονομασία της γείτονος που ουσιαστικά που εντάσσεται στις σχέσεις καλής γειτονίας, στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και του κοινοτικού κεκτημένου.

Διαβάστε

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου ενόψει Τρόικας

Εντατικοποίηση διαπραγματεύσεων για την ονομασία συμφώνησαν Βενιζέλος – Γκρούεφσκι

Το θράσος του Σκοπιανού ΥΠΕΞ για Βενιζέλο: Ίσως δεν του άρεσε το φόντο…!

Τετ α τετ Σαμαρά Βενιζέλου για τρόικα κα εκλογές

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version