Πολιτική

Βενιζέλος κατά ΣΥΡΙΖΑ για Κύπρο: Οι ερμαφρόδιτες θέσεις δεν οδηγούν πουθενά

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης ήταν οι πρώτοι που ενημερώθηκαν από τον Γιάννη Στουρνάρα για το Eurogroup και την απόφαση για την Κύπρο.

Και οι δυο συναντήσεις είχαν διάρκεια μισής ώρας, αφού στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ενώ θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Η συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έγινε την ώρα που γινόταν γνωστό πως υπογράφηκε η συμφωνία για την αγορά από την τράπεζα Πειραιώς των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

«Με υπογραφή σύμβασης μεταξύ κυπριακών υποκαταστημάτων και την Πειραιώς στεγανοποιήθηκε απολύτως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και προστατεύονται οι ελληνικές καταθέσεις», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Χαρακτήρισε «επώδυνη και δραματική αλλά εντός της ευρωζώνης» τη λύση για την Κύπρο, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για εύκολα και επικίνδυνα λόγια. «Δεν υπάρχει στην πραγματικότητα εναλλακτική λύση εντός ευρωζώνης», είπε και κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σταματήσει να εκφράζει ερμαφρόδιτες θέσεις, οι οποίες δεν οδηγούν πουθενά.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στο…. μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, λέγοντας πως υπάρχουν ορισμένοι που προσφέρουν κακές υπηρεσίες, καλλιεργώντας την άποψη ότι φταίει το ελληνικό PSI για το Κυπριακό. «Αυτό δεν αλήθεια» είπε.

Τέλος, χαρακτήρισε επικίνδυνα τα όσα είπε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ (πως το σχέδιο για την Κύπρο μπορεί να ακολουθηθεί κι αλλού στο μέλλον) «γι’ αυτό και ανακλήθηκαν».

Σκληρή, επώδυνη, αλλά εντός του ευρώ, χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, μετά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του στη Βουλή, με τον υπουργό Οικονομικών.
Ο κ. Κουβέλης, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πέτυχε να διατηρήσει τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών που βρίσκονται στην επικράτειά της, τις θέσεις εργασίας και τις καταθέσεις και αυτό είναι σημαντικό. Εξέφρασε δε τη συμπαράστασή του στις δοκιμασίες που περνάει ο κυπριακός λαός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεγράφη η συμφωνία Πειραιώς με τις Κυπριακές τράπεζες – Ανοικτά αύριο τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα!

Ανδρέας Βγενόπουλος: Η διάσπαση της ΛΑΪΚΗΣ λάθος γιγαντιαίων διαστάσεων

Θέλουν να “βάλουν χέρι” στις καταθέσεις όλης της ευρωζώνης;

ΔΗΜΑΡ για Κύπρο: Ανάγκη για συνολική αντιμετώπιση του χρέους στην Ευρώπη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπηρετούν στην Αστυνομία 9.422 γυναίκες - «Πρωταγωνίστριες στον εκσυγχρονισμό του Σώματος», λέει σε post ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Η συμμετοχή των γυναικών δεν είναι απλώς ζήτημα ισότητας. Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για μια πιο ανθρώπινη, δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη αστυνόμευση»
Από δράση της Αστυνομίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Ανδρουλάκης: Η ενωτική ομιλία στο ΣΕΦ, τα μηνύματα αντεπίθεσης κι η έμμεση αναφορά στην Κωνσταντοπούλου – «Δεν είμαστε κόμμα – κομήτης»
«Η μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που ταυτόχρονα δείχνει στους πολίτες ποιος εχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ανεβάζει εκ νέου στροφές», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 3
Δύσκολη η επούλωση των τραυμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τον «τυφώνα» Κασσελάκη - Υπό τον φόβο των πρόωρων εκλογών το κόμμα
Καμία εντυπωσιακή εξέλιξη στο θέμα των συνεργασιών ή των προσχωρήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ - Οι διορθωτικές κινήσεις του κόμματος για να βελτιώσει την δημοσκοπική εικόνα του
Σωκράτης Φάμελλος 2