Site icon NewsIT

Βενιζέλος: Μακροπρόθεσμα βιώσιμη η Ελλάδα

05.05.2014 | 15:49
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στη θετική προοπτική της ελληνικής οικονομίας, ανήμερα της ιδιαίτερα κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup, αναφέρθηκε νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το Συνέδριο του Economist – επαναβεβαίωσε, μάλιστα, τις θερμές σχέσεις της Αθήνας με τον Αραβικό Σύνδεσμο.

“Η Ελλάδα που σας υποδέχεται σήμερα είναι μια άλλη Ελλάδα. Είναι η Ελλάδα που άρχισε να βγαίνει από την κρίση μετά από οκτώ χρόνια ύφεσης”, υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από το βήμα του Συνεδρίου του Economist επιχειρώντας να πλειοδοτήσει στις ιδιαίτερα θετικές ειδήσεις, που εσχάτως “κατακλύζουν” την επικαιρότητα της ελληνικής οικονομίας, όπως λένε χαρακτηριστικά στενοί του συνεργάτες.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπεραμυνόμενος των κυβερνητικών πεπραγμένων στον τομέα της οικονομίας, επέμεινε ότι πλέον η χώρα μπορεί να επιδείξει ένα εντυπωσιακό πρωτογενές πλεόνασμα, το μεγαλύτερο στην ΕΕ, ενώ τόνισε πως το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας κινείται πλέον κάτω από το ευρωπαικό όριο του 3% του ΑΕΠ, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι πλέον η χώρα παρουσιάζει όλα τα στοιχεία της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας.

Αναφερόμενος σε πολιτικά ζητήματα, ο κύριος Βενιζέλος χαρακτήρισε το Συνέδριο του Economist ως το προοίμιο ενός μεγάλου πολιτικού γεγονότος, που προετοιμάζουν από κοινού η Ελληνική προεδρία της ΕΕ, η Ύπατη εκπρόσωπος της Ένωσης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας. Κάθριν Άστον, με τον Αραβικό Σύνδεσμο, δηλαδή την Υπουργική Σύνοδο των 28 κρατών της ΕΕ και των κρατών – μελών του Αραβικού Συνδέσμου στις 10 και 11 Ιουνίου στην Ελλάδα.

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε, επίσης, στις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ της ΕΕ και των Αραβικών κρατών και εξέφρασε την ελπίδα “ η Αραβική ‘Ανοιξη, που μας γέννησε ελπίδες να ολοκληρωθεί πράγματι ως ‘Ανοιξη”.

Διαβάστε επίσης

Σήμερα στο Eurogroup ο Στουρνάρας βάζει θέμα μείωσης του χρέους

Εκλογές 2014: Στα χαρακώματα της Ελιάς

Εκλογές 2014: Νεα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Κουβέλης: δεν συνεργαζόμαστε με το ΠΑΣΟΚ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version