Πολιτική

Βενιζέλος: Ο Κουβέλης να δει την τρόικα

"Άκρως επείγον" χαρακτήρισε το θέμα της δημόσιας διοίκησης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος συναντήθηκε με την τρόικα.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ελπίζει να υπάρξει λύση στα όρια του Συντάγματος και είπε επίσης ότι πρέπει να υπάρξει συνάντηση της τρόικας με την ΔΗΜΑΡ για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο.

Ο κ. Βενιζέλος, είπε ότι το θέμα αυτό είναι θέμα της κυβέρνησης συνολικά, κάτι που θεωρήθηκε ως άδειασμα στον αρμόδιο υπουργό, Αντώνη Μανιτάκη.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είπε επίσης ότι δεν πρέπει να ληφθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα γιατί “δεν τα αντέχει η οικονομία αλλά και η κοινωνία”.

Για το θέμα της ματαίωσης της συγχώνευσης Εθνικής – Eurobank, είπε ότι η συγχώνευση δεν έχει λάβει οριστική απάντηση. “Θα το γνωρίζουμε αυτό, όταν ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των 2 τραπεζών. Χρειαζόμαστε σταθερό τραπεζικό σύστημα και η Εθνική Τράπεζα είναι πυλώνας δημοσίου συμφέροντος”.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε σχετικώς ικανοποιητική την λύση για τις δόσεις στα ληξιπρόθεσμα, είπε ότι για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ελπίζει σε δίκαιες λύσεις και για το χαράτσι σε κοινά αποδεκτή λύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τεράστια πτώση τον Μάρτιο στα έσοδα – Οικονομία

Ψάχνουν 1,5 δισ. ευρώ Εθνική και Eurobank – Μάχη να μην περάσουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας – Οικονομία

Δημόσιο: οι απολύσεις στο τραπέζι τρόικας – Στουρνάρα – Ελλάδα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη για τα Τέμπη - Τα επόμενα βήματα
Τα κόμματα, αφού  μελετήσουν τα περιγραφόμενα  μπορούν να καταθέσουν στην Ολομέλεια αίτηση με 30 τουλάχιστον  υπογραφές βουλευτών για την σύσταση Ειδικής Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής
Κώστας Καραμανλής και Χρήστος Σπίρτζης 3
Υπηρετούν στην Αστυνομία 9.422 γυναίκες - «Πρωταγωνίστριες στον εκσυγχρονισμό του Σώματος», λέει σε post ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Η συμμετοχή των γυναικών δεν είναι απλώς ζήτημα ισότητας. Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για μια πιο ανθρώπινη, δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη αστυνόμευση»
Από δράση της Αστυνομίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Ανδρουλάκης: Η ενωτική ομιλία στο ΣΕΦ, τα μηνύματα αντεπίθεσης κι η έμμεση αναφορά στην Κωνσταντοπούλου – «Δεν είμαστε κόμμα – κομήτης»
«Η μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που ταυτόχρονα δείχνει στους πολίτες ποιος εχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ανεβάζει εκ νέου στροφές», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 3