Πολιτική

Βενιζέλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε εκλογές με καροτσάκι»

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δεν έχει κανένα σχέδιο και το δόγμα της είναι πάμε καλά, θα πάμε καλύτερα, πιστεύοντας ότι θα έρθει η αυτόματη ανάκαμψη και ότι θα λειτουργήσει η θεωρία του συμπιεσμένου ελατηρίου που θα εκτιναχθεί αυτομάτως. Αυτό θα είχε λογική αν δεν είχε καταστραφεί το ελατήριο», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πρόσθεσε πως όλα όσα πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι θα γίνουν (ρύθμιση χρέους, χαμηλότερα πλεονάσματα, ποσοτική χαλάρωση, δίκαιη ανάπτυξη), δυστυχώς για τη χώρα δεν πρόκειται να συμβούν, διότι δεν εκπληρούται καμία προϋπόθεση προκειμένου να πετύχουμε τον εθνικό στόχο της οριστικής εξόδου από την κρίση. Προέβλεψε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα πάει σε εκλογές με καροτσάκι».

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για κίνδυνο οικονομικής, κοινωνικής και θεσμικής κατάρρευσης, διότι η κυβερνητική πλειοψηφία καλλιεργεί αντίληψη στην ελληνική κοινωνία που την κάνει ηττοπαθή, αντίληψη μισαλλόδοξη και αντιαναπτυξιακή. Είπε επίσης, ότι η χώρα κινδυνεύει από ανακύκλωση της κρίσης, κρίση στον κορμό του χρηματοπιστωτικού συστήματος, επειδή δεν επιστρέφουν οι καταθέσεις, επειδή δεν κινητοποιούνται χρηματοδοτήσεις μη τραπεζικές και επειδή δεν υπάρχουν πολιτικές προϋποθέσεις για να πιστέψει ο λαός ότι υπάρχει προοπτική.

Ο πρώην υπουργός κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τα ψέματα μπορεί να κάνει δουλειά. «Πραγματικά δεν μπορώ τα κλάματα, ότι δήθεν συκοφαντείται η κυβέρνηση, ότι γίνεται οργανωμένη δολοφονία χαρακτήρων», ανέφερε και πρόσθεσε ότι αυτά τα λένε άνθρωποι που οικοδόμησαν τη σταδιοδρομία και τον τυχοδιωκτισμό τους στο ψέμα, στην εξαπάτηση, την συκοφαντία και την ηθική δολοφονία των αντιπάλων τους.

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανασχηματισμός: Στις 11 ανακοινώνεται η νέα κυβέρνηση - Κεφαλογιάννης στο Πολιτικής Προστασίας, Δήμας στο Υποδομών, Βορίδης στο Μετανάστευσης
Έχει «κλειδώσει» ο Πιερρακάκης στο Οικονομικών - Ανατροπή με το υπουργείο Οικογένειας - Όλα τα ονόματα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ για την τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις και κινητοποίηση για αλλαγή των δεδομένων
Από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν παραβλέπουν το γεγονός ότι την συγκεκριμένη στιγμή την κυβέρνηση την συμφέρει να εμφανίζεται ότι έχει απέναντι της ένα αντισυστημικό κόμμα απ' ότι το ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ημερίδα του ΠΑΣΟΚ
Σωκράτης Φάμελλος για ανασχηματισμό: Δεν θα αλλάξει τον κατήφορο της κυβέρνησης – Προτεραιότητά μας η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ είναι αρνητικό στις συνεργασίες. Στις 29 Μαρτίου η συνεδρίαση της ΚΕ για τη διεύρυνση του κόμματος
Ο Σωκράτης Φάμελλος
Φάμελλος: «Ο ανασχηματισμός και οι πιθανές παροχές δεν μπορούν να αλλάξουν τον κατήφορο της κυβέρνησης»
Κάνοντας έναν απολογισμό για την πρόταση δυσπιστίας της προηγούμενης βδομάδας, σημείωσε ως «επιτυχία» ότι κατάφεραν «να συνεννοηθούν με δημοκρατικό τρόπο τέσσερα κόμματα»
Σωκράτης Φάμελλος