Site icon NewsIT

Βενιζέλος – Παπανδρέου…κάτω από τον δύοντα πράσινο ήλιο….

21.03.2014 | 09:08
Βενιζέλος – Παπανδρέου…κάτω από τον δύοντα πράσινο ήλιο….

Αναβρασμός επικρατεί στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών στην Ολομέλεια της Βουλής επί των εφαρμοστικών νόμων της τελευταίας συμφωνίας με την τρόικα.

Αιτία όχι τόσο το γάλα και η στάση βουλευτών της περιφέρειας αλλά το ζήτημα των Τραπεζών ενόψει νέας ανακεφαλαιοποίησης με αφορμή και τη επικοινωνία Στουρνάρα-Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένει το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου προκειμένου να αποφασίσει τι θα πράξει, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες γνωρίζοντας ήδη τον πυρήνα της συμφωνίας με την τρόικα επί του θέματος σκέφτεται από τώρα να είναι απών ή να ψηφίσει “παρών” εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τις ενστάσεις του.

Η εξήγηση της στάσης του θα συνοδεύεται από μια γραπτή δήλωση ή μπορεί και με ομιλία του στη Βουλή, γεγονός που ενδεχομένως να επηρεάσει και τη στάση των βουλευτών, δέκα το αριθμό περίπου, που ανήκουν στη σφαίρα επιρροής του.

Μάλιστα υπάρχουν και “θερμόαιμοι” που βλέπουν το ζήτημα τω Τραπεζών ως χρυσή ευκαιρία για να ξεκαθαριστούν μια και καλή οι σχέσεις με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο για την δραματική συρρίκνωση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ ενόψει και των εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπανδρέου φέρεται αποφασισμένος να αναλάβει δράση εντός θεσμικών και κομματικών διαδικασιών στην περίπτωση που οι ευρωεκλογές επισημοποιήσουν τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, ενώ μέχρι τότε είναι αμφίβολο αν ο ίδιος και τα στελέχη που επηρεάζει θα μπουν ενεργά στην προεκλογική μάχη.

Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου κατηγορεί την κυβέρνηση Σαμαρά για “αντιμεταρρυθμιστική” πολιτική, υπεραμυνόμενος των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης του και κατηγορώντας παράλληλα την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για “αυτοκατάργηση” του κόμματος μέσω της ‘Ελιάς”

Ήδη πάντως “θερμόαιμα” στελέχη της πτέρυγας Βενιζέλου καλλιεργούν και ζυμώνουν την άποψη ότι η συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στο γεγονός της μεταπήδησης του “παπανδρεϊκού” ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιώντας την περίοδο Παπανδρέου για τα δεινά της παράταξης.

Εν πάση περιπτώσει το μέτωπο Παπανδρεϊκών-Βενιζελικών παραμένει πάντα ανοιχτό διχάζοντας το κόμμα και την παράταξη ευρύτερα και ίσως την προσεχή εβδομάδα ζήσουμε ένα ακόμη “θερμό επεισόδιο” κάτω από δύοντα πράσινο ήλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίλησαν στο τηλέφωνο Παπανδρέου και Στουρνάρας για τις τράπεζες

Άρχισαν με προβλήματα οι δηλώσεις στην εφορία – Οι παγίδες στην ηλεκτρονική διαδικασία – Όλες οι αλλαγές

Χωρίς αίτηση μέσω taxisnet το επίδομα από το πλεόνασμα

Με φιλετάκια και σολομό “γιόρτασαν” τη συμφωνία με τη τρόικα στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Στα άκρα η ενδοκυβερνητική κόντρα! Με καταψήφιση της τροπολογίας για τους μετανάστες απειλεί το ΠΑΣΟΚ – Οργή Γρηγοράκου

Ποιος παρομοίασε Το Ποτάμι με τη Χρυσή Αυγή;

Ελιά: Τα “σιγουράκια” του ευρωψηφοδελτίου και ποιοί “έριξαν πόρτα” στις Βρυξέλλες

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version