Site icon NewsIT

Βενιζέλος: Προανήγγειλε ιδρυτικό συνέδριο τον Οκτώβριο για να ενώσει την κεντροαριστερά

26.05.2014 | 00:30
Βενιζέλος: Προανήγγειλε ιδρυτικό συνέδριο τον Οκτώβριο για να ενώσει την κεντροαριστερά

Με σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και ευχαριστίες στους υποψηφίους δημάρχους, περιφερειάρχες και ευρωβουλευτές της Ελιάς έκανε την πρώτη αποτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προανήγγειλε ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης τον Οκτώβριο, προφανώς σε μια προσπάθεια ανασύνταξης της κεντροαριστεράς, χωρίς να διευκρινίσει όμως, περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του πως ζήτησαν οι εκλογές να είναι δημοψήφισμα αλλά «από το συνδυαστικό αποτέλεσμα προκύπτει η απόρριψη του εκβιασμού Τσίπρα».
«Η τεχνητή πόλωση άφησε αδιάφορους τους ψηφοφόρους» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και μίλησε για «συμβολικό εμφύλιο που δεν πέρασε».

«Η κοινωνία μας έστειλε μηνύματα. Τα νιώθουμε, τα σεβόμαστε» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «κάποιοι διχάζουν στη λανθασμένη βάση “μνημόνιο – αντιμνημόνιο”».
Η προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών θα συνεχιστεί, τόνισε. «Τώρα βγάζουμε το κεφάλι από το νερό» τόνισε χαρακτηριστικά «για να αποκατασταθούν οι αδικίες και να κερδηθεί το χαμένο έδαφος», είπε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τώρα είναι ώρα «να ενώσουμε το έθνος». Ζήτησε νέα προγραμματική συμφωνία και ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, να αναλάβει πρωτοβουλίες για εθνική ενότητα.

Συνολικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τρεις πρωτοβουλίες:
1. Επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας
2. Θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλίες για εθνική συσπείρωση
3. Διεξαγωγή, τον Οκτώβριο, ενός ιδρυτικού συνεδρίου, θεωρώντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη η συσπείρωση της παράταξης και επαναλαμβάνοντας ότι η πόρτα του διαλόγου είναι ανοιχτή για όλους.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε, επίσης, ότι την προηγούμενη Κυριακή τα λανθασμένα exit-polls λειτούργησαν ευεργετικά για τη δημοκρατία και τη διαφάνεια και «ο λαός κατάλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ το ήθελαν κάποιοι ως θύμα».

Επίσης σημείωσε ότι από το συνδυαστικό αποτέλεσμα ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών προκύπτει σαφώς ότι «απορρίφθηκε το εκβιαστικό δίλημμα του κ. Τσίπρα», καθώς και ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απέκτησε δυναμική και όλη η ρητορική του άφησε αδιάφορη την πλειοψηφία των πολιτών».

Συνάντηση με Λοβέρδο

Ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Ανδρέα Λοβέρδο, επικεφαλής της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, είχε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο άνδρες συμφώνησαν ότι το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα αυξάνει τις ευθύνες της Ελιάς τόσο σχετικά με την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς όσο και με τα θέματα της χώρας και της κυβέρνησης.

Τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελιά θα απευθύνει προσκλητήριο προς όλες τις δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο να ξεκινήσουν οι διεργασίες για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς.

Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος έκαναν επίσης αποτίμηση του αποτελέσματος τους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες.

Στις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας, στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, θα συνεδριάσει το κεντρικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ για να αποτιμήσει το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκαθάρισε ο Α. Σαμαράς πως δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές…

Τα αποτελέσματα των εκλογών! Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και ποσοστά εξελίξεων στα μικρά κόμματα – Ποιος κερδίζει τις περιφέρειες και τους δήμους

Αποτελέσματα εκλογών Αττικής: Το απόλυτο ντέρμπι για Δούρου – Σγουρό

Αποτελέσματα εκλογών – Δήμος Αθηναίων: Παραδοχή ήττας από Σακελλαρίδη

Συγκινημένος ο Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν διαλύεται

Αποτελέσματα εκλογών: Που εκλέγονται ήδη δήμαρχοι στην Αττική

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version