Πολιτική

Βενιζέλος σε Χρυσοχοΐδη: Άει στο διάολο φύγε από εδώ

- Πολλοί βουλευτές φοβήθηκαν ότι οι δύο πολιτικοί θα πιαστούν στα χέρια
- Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τελικά αποχώρησε έξαλλος από τη συνεδρίαση της ΚΟ
- Αποκλείουν στο ΠΑΣΟΚ το ενδεχόμενο διαγραφής του αλλά ερώτημα είναι εάν θα παραμείνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος
- Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η καταψήφιση έξι βουλευτών του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ

Τα πράγματα στο ΠΑΣΟΚ είναι όπως όλα δείχνουν εκτός ελέγχου πλέον, καθώς μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας η οποία θύμιζε κυριολεκτικά χαρακώματα.

Το κλίμα ήταν ήδη τεταμένο μετά την άρνηση των έξι βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Παπανδρέου, Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης, Αηδόνης, Ντόλιος και Κεδίκογλου να υπερψηφίσουν τις αλλαγές στο νομοσχέδιο για το υπουργείο Παιδείας.

Με δεδομένο ότι αυτή η κίνηση θεωρήθηκε ως ομαδική κίνηση αμφισβήτησης αρκούσε μόνο μία σπίθα για να αρπάξει φωτιά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρενέβη στη συνεδρίαση και τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να στηρίξει το πακέτο των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που πρότεινε ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών.

Αυτό για άλλη μία φορά ήταν αντίθετο με την άποψη που είχε διατυπώσει νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος που είχε δηλώσει ότι διαφωνεί, αλλά αναγκάζεται να το δεχθεί για να μην πάμε σε εκλογές. Μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε στον κ. Βενιζέλο: “το παίζεις τσάμπα μάγκας με τα μέτρα”.

“Την ίδια στάση κρατάς σε όλα τα θέματα. Το ίδιο έκανες και στην Παιδεία… Υπονομεύεις συνεχώς την παράταξη! Να σηκωθείς να φύγεις από εδώ, του απάντησε ο κ. Βενιζέλος. 

“Εσύ να φύγεις από δω…”, ανταπάντησε ο κ. Χρυσοχοΐδης για να του απαντήσει ο Βενιζέλος: “άει στο διάολο”. Τότε ο κ. Χρυσοχοΐδης του είπε πως δεν θα ανεχτεί να του ξαναμιλήσει έτσι και ανταπάντησε: “να πας εσυ στον διάολο”.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έφυγε από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής συνεδρίασης, ενώ όλα τα υπόλοιπα μέλη είχαν μείνει με το στόμα ανοιχτό, ενώ κάποια ήταν και σε ετοιμότητα γιατί φοβήθηκαν μην πιαστούν στα χέρια οι δύο πολιτικοί.

Πάντως, παρά τα λόγια που αντηλλάγησαν οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Βενιζέλο να μην δείχνει διατεθειμμένος να διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα τον κ. Χρυσοχοΐδη, αλλά  είναι εντελώς δύσκολο να παραμείνει ο πρώην υπουργός στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηχηρά ΟΧΙ από το ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ – Το πρώτο κυβερνητικό ρήγμα

Τα ΑΕΙ βάζουν “φωτιά” στο ΠΑΣΟΚ – Δεν βάζει θέμα κομματικής πειθαρχίας ο Βενιζέλος

Εσωκομματικό χτύπημα: Σαφής προειδοποίηση Χρυσοχοίδη σε Βενιζέλο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη για τα Τέμπη - Τα επόμενα βήματα
Τα κόμματα, αφού  μελετήσουν τα περιγραφόμενα  μπορούν να καταθέσουν στην Ολομέλεια αίτηση με 30 τουλάχιστον  υπογραφές βουλευτών για την σύσταση Ειδικής Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής
Τέμπη: Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη 3
Υπηρετούν στην Αστυνομία 9.422 γυναίκες - «Πρωταγωνίστριες στον εκσυγχρονισμό του Σώματος», λέει σε post ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Η συμμετοχή των γυναικών δεν είναι απλώς ζήτημα ισότητας. Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για μια πιο ανθρώπινη, δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη αστυνόμευση»
Από δράση της Αστυνομίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Ανδρουλάκης: Η ενωτική ομιλία στο ΣΕΦ, τα μηνύματα αντεπίθεσης κι η έμμεση αναφορά στην Κωνσταντοπούλου – «Δεν είμαστε κόμμα – κομήτης»
«Η μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που ταυτόχρονα δείχνει στους πολίτες ποιος εχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ανεβάζει εκ νέου στροφές», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 3