Τετάρτη, 17 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Βενιζέλος: Θα εκλέξουμε Πρόεδρο απέναντι στον τυχοδιωκτισμό και τη βλακεία

Βενιζέλος: Θα εκλέξουμε Πρόεδρο απέναντι στον τυχοδιωκτισμό και τη βλακεία

” Ή θα ολοκληρώσουμε την προσπάθεια ή θα πάμε κάτω από το μηδέν” διεμήνυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη ΔΕΘ, εξαγγέλλοντας γενναία μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα προς τα Ταμεία.

Μια πρώτης τάξεως εισαγωγή στην σκληρή πολιτική αντιπαράθεση του Φθινοπώρου ήταν η συνέντευξη τύπου, που παρεχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, νωρίτερα σήμερα από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

προσκάλεσε και τον ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτηση του Newsit.gr να εκλέξουν όλες οι Δημοκρατικές δυνάμεις έναν κοινά αποδεκτό ΠτΔ

Αφήνοντας έντονο προεκλογικο άρωμα ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έθεσε το δίλημμα, που θα δεσπόσει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση με ενδιάμεσο πλην όμως σημαντικό σταθμό την προσπάθεια της κυβέρνησης να εκλεγεί ΠτΔ από την παρούσα Βουλή: ” Θα ολοκληρώσουμε την προσπάθεια με ασφάλεια και θα πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού ή θα τα διακινδυνεύσουμε όλα γυρίζοντας πολύ κάτω από το μηδέν;”

Προανήγγειλε, μάλιστα, γενναία μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και όσο το δυνατόν περισσότερεες δόσεις για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ έκανε λόγο για περαιτέρω αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών

Ερωτηθείς, μάλιστα, για την παρέλαση ονομάτων – υποψηφίων για το ύπατο πολιτικό αξίωμα της χώρας, όπως οι κύριοι Κουβέλης και Κωνσταντόπουλος και η κυρία Δαμανάκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απήντησε πως η χώρα χρειάζεται έναν Δημοκράτη και ενωτικό ΠτΔ, καλώντας παράλληλα βουλευτές και κόμματα να ενεργήσουν με υπευθυνότητα.

“Πιστεύω ότι θα εκλεγεί ΠτΔ, γιατί ο Θεός της Ελλάδος είναι ισχυρότερος από το συνδυασμό τυχνοδιωκτισμού και βλακείας, που αντιμετωπίζουμε, χρειάζεται και τύχη αλλά και…μεταφυσική ενίσχυση”

Ξεκαθάρισε δε ότι δεν υπάρχει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που δεν θα ψηφίσει τον υποψήφιο της κυβέρνησης για ΠτΔ, ενώ προσκάλεσε και τον ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτηση του Newsit.gr να εκλέξουν όλες οι Δημοκρατικές δυνάμεις έναν κοινά αποδεκτό ΠτΔ.

Αργότερα, πάντως, εξέφρασε την πεποίθηση πως θα εκλεγεί τελικώς ΠτΔ με μία αποστομωτική αποστροφή: “Πιστεύω ότι θα εκλεγεί ΠτΔ, γιατί ο Θεός της Ελλάδος είναι ισχυρότερος από το συνδυασμό τυχνοδιωκτισμού και βλακείας, που αντιμετωπίζουμε, χρειάζεται και τύχη αλλά και…μεταφυσική ενίσχυση”.

Ο Ευάγγγελος Βενιζέλος επανέλαβε πως το ΠΑΣΟΚ είναι προετοιμασμένο για παν ενδεχόμενο τονίζοντας ότι: “Εφ όσον η επιλογή του κόσμου είναι να γυρίσουμε πίσω στην ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, ή στην ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ, τότε αυτή η επιλογή είναι σεβαστή”, σημείωσε, ωστόσο, πως ουδείς στη χώρα επιθυμεί μία παρατεταμένη εκλογική και άρα ασταθή περίοδο.

Διεμήνυσε πως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ουρά και συμπλήρωμα κανενός και ως εκ τούτου μπορεί να μείνει και στα έδρανα της αντιπολίτευσης, αρκεί, όπως έσπευσε να πει να μην αναλάβουν τα ηνία της χώρας όσοι εννούν να την οδηγήσουν στον…τοίχο, όπως τα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια.

Υπογράμμισε,πως μόνον η Δημοκρατική παράταξη, όπως έχει διδάξει η πρόσφατη πολιτική ιστορία του τόπου, μπορεί να σπάσει τον φαύλο κύκλο της ψευτοπόλωσης και επετέθη με δριμύτητα στον ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος τα “κορυφαία” που έχουνν κατά καιρούς ξεστομίσει τα ηγετικά του στελέχη – όπως είπε χαρακτηριστικά – με τελευταίο την οικειοθελή έξοδο της χώρας απο το ΝΑΤΟ.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, χυδαιότητες τις επιθέσεις, που δέχεται το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρομοιάζοντας το με…άγουρο ΠΑΣΟΚ. Κάλεσε, μάλιστα την Κουμουνδούρου να τερματίσει τον αμφίσημο πολιτικό της λόγο και να μην επιδεικνύει αμφιθυμία έναντι κάθε μορφής βίας.

Συνειδητή, εξάλλου, ήταν η επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να μην δυναμιτίσει το εσωκομματικό μέτωπο – όπως βεβαιώνουν στενοί του συνεργάτες – παραπέμποντας στην ομιλία του της προηγούμενης Τετάρτης στο Ζάππειο. Ερωτηθείς, ωστόσο, κατά πόσον “χωράει” στο υφιστάμενο ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, απήντησε πως όλοι χωρούν αρκεί να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ στο παραβάν, σπεύδοντας, πάντως, να διευκρινίσει πως δεν εννοεί κάτι περαιτέρω με την επανάληψη της φράσης, που είχε πει προ ολίγων ημερών στο Ζάππειο.

Απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στους εσωκομματικούς του αμφισβητίες, επέμεινε πως η ΝΔ ακολουθεί τη στρατηγική, που χάραξε το ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος είχε ζητήσει ενισχυμένη πλειοψηφία για την έγκριση του πρώτου Μνημονίου.

Ανεγνώρισε τα λάθη, που έχει διαπράξει το κόμμα του ιστορικά, τόνισε, πάντως, πως αυτά δεν ακυρώνουν επ ουδενί λόγω την τεράστια συμβολή του στην περίοδο της Μεταπολίτευσης για να προσθέσει πως η πορεία προς το Συνέδριο της Δημοκρατικής παράταξης θα γίνει χωρίς αποκλεισμούς και ηγεμονισμούς.

Ερωτηθείς για το Ποτάμι, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κάλεσε την ηγεσία του να αποσαφηνίσει το πολιτικό της στίγμα και είπε χαρακτηριστικά “Οι ηγέτες προκύπτουν απο το καμίνι της ιστορίας και εάν μουντζουρώνονται παροδικά, καθαρίζουν λίγο αργότερα”.

Στα της οικονομίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος γνωστοποίησε πως οι φοροελαφρύνσεις, που ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς, προωθούνται ανεξαρτήτως της τρόικας, την οποία χαρακτήρισε πολιτικό πρόβλημα για την ΕΕ, καθώς τελεί εκτός κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Προανήγγειλε, μάλιστα, γενναία μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και όσο το δυνατόν περισσότερεες δόσεις για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ έκανε λόγο για περαιτέρω αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών, όσο αυτή δεν θίγει τον δημοσιονομικό προγραμματισμό της κυβέρνησης.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, έξεθεσε την Εθνική στρατηγική, που χαράσσει το ΠΑΣΟΚ η οποία, όπως είπε, εδράζεται σε 5 άξονες: “Την απαλλαγή από το Μνημόνιο και την επιστροφή στην κανονικότητα, τη διασφάλιση της πολιτικής και θεσμικής σταθερότητας μέσω της εμπέδωσης της εθνικής ενότητας, την συσπείρωση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας γύρω από το Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο του ΠΑΣΟΚ με έμφαση στην απασχόληση, τη θωράκιση των ευπαθών ομάδων και την επανάκτηση της αρμόζουσας για τη χώρα θέσης στο διεθνές γίγνεσθαι”.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Το ΠΑΣΟΚ είναι συνιστώσα της ΝΔ

Νέα δημοσκόπηση δείχνει πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη τους συνεδρίαση πραγματοποιούν σήμερα τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε