Πολιτική

Βενιζέλος: Θα πληρώσετε, θέλετε δε θέλετε!

Μπορούμε ή όχι, το χαράτσι της ΔΕΗ θα το πληρώσουμε. Η εγκύκλιος που βγήκε, άλλωστε, εξαιρεί ελάχιστους ενώ η δήλωση Βενιζέλου που τη συνοδεύει απειλεί όσους (υποτίθεται πως) μπορούν να πληρώσουν, να μην κρύβονται!

Από το βήμα της Βουλής, στην πρώτη του παρουσία στην Ώρα του πρωθυπουργού, ο Λουκάς Παπαδήμος χαρακτήρισε το ειδικό τέλος ακινήτων (γνωστό και ως χαράτσι) «αναγκαίο». Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της οποίας ηγείται, το είπε απλά υποχρέωση των πολιτών!

Στη δήλωση του που συνοδεύει την εγκύκλιο-κοροϊδία για το ποιοι εξαιρούνται από το χαράτσι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ούτε λίγο ούτε πολύ λέει στους Έλληνες πολίτες πως το φόρο θα τον πληρώσουν είτε θέλουν είτε όχι. Είτε μπορούν, είτε όχι. Και φυσικά, «παίζει» και πάλι το χαρτί της εθνικής προσπάθειας και της σωτηρίας της χώρας…

«Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι και κανένας πολίτης που έχει τη δυνατότητα καταβολής του τέλους δεν θα αποφύγει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του και να μετάσχει σε μία συλλογική προσπάθεια για την στήριξη της εθνικής οικονομίας, κρυπτόμενος πίσω από αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη», είπε ο αντιπρόεδρος.

Αλλά, τουλάχιστον, επανέλαβε ότι «σε κανένα πολίτη και σε κανένα νοικοκυριό που βρίσκεται σε πραγματική αδυναμία καταβολής του τέλους δεν θα διακοπεί η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο «όπου υπάρχουν διάφορες, θα εφαρμοστεί σύστημα αυτόματου συμψηφισμού στους επόμενους λογαριασμούς». Δηλαδή, πρώτα θα πληρώσουμε και μετά τα… βρίσκουμε!

Από τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών δεν έλειψε και η αναφορά στην «εθνική υποχρέωση» να επιτευχθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού και του 2011 και του 2012, αφού αυτό είναι όρος για να «κυλήσει ομαλά» το πρόγραμμα χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας αλλά και για να μπορεί η κυβέρνηση που στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ να διαπραγματευτεί τη νέα δανειακή σύμβαση.

«Φορολογικά μέτρα που να είναι ευχάριστα δεν υπάρχουν», λέει ο κ. Βενιζέλος και προσθέτει πως «υπάρχει πάντα μία θεμελιώδης αδικία που βασίζεται στο γεγονός πως η φοροαποφυγή, η φοροδιαφυγή και η παραοικονομία λειτουργούν σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων που δεν έχουν άλλα εισοδήματα και όσων δεν μπορούν να αποκρύψουν εύκολα τα εισοδήματά τους».

Τέλος, αναφέρεται ξανά και στην πολυπόθητη συναίνεση. «Κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού θα δούμε τι πρέπει να γίνει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ει δυνατόν με ευρεία στήριξη και αποδοχή, καθώς τώρα είναι πραγματικά μια πολύ μεγάλη πολιτική και κοινωνική ευκαιρία να κάνουμε κινήσεις και να λάβουμε αποφάσεις που είναι ζωτικές και επείγουσες για τη χώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιούχαραν τον Βενιζέλο στην τελετή αποφοίτησης της κόρης του! 

Όλη η εγκύκλιος για το χαράτσι – Μας κοροϊδεύουν! Ελάχιστοι εξαιρούνται από το χαράτσι

Σε ένα χρόνο η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το χαράτσι της ΔΕΗ

Παπαδήμος: δεν είναι σωστό να κόβεται το ρεύμα, αλλά…

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φάμελλος: «Ο ανασχηματισμός και οι πιθανές παροχές δεν μπορούν να αλλάξουν τον κατήφορο της κυβέρνησης»
Κάνοντας έναν απολογισμό για την πρόταση δυσπιστίας της προηγούμενης βδομάδας, σημείωσε ως «επιτυχία» ότι κατάφεραν «να συνεννοηθούν με δημοκρατικό τρόπο τέσσερα κόμματα»
Σωκράτης Φάμελλος
Όλα όσα έγιναν στην ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα μέσα από τον φωτογραφικό φακό
Οι συγκινητικές στιγμές από την ορκωμοσία του ΠτΔ, η στιγμή που κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και η τελετή παράδοσης - παραλαβής από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα, στην Ολομέλεια της Βουλής