Πολιτική

Βίτσας: Ο κόφτης δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί

«Ο δημοσιονομικός "κόφτης" είναι ένας μηχανισμός που δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός 'Αμυνας Δ. Βίτσας αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup. «Κάναμε μια προσπάθεια να μην υπάρχει σημαντική επιβάρυνση στους "πιο κάτω"» είπε ο υπουργός 'Αμυνας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στην εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από τη συμφωνία του Eurogroup για περικοπές, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι δαπάνες δεν είναι μόνο για οπλικά συστήματα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αποπληρωμής και εκσυγχρονισμού παλαιότερων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Αναφερόμενος στην αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Δεν εξετάζουμε αυτή τη στιγμή μείωση θητείας, δεν είναι αυτό το επίδικο».

Σχετικά την προσφυγική κρίση επισήμανε πως από την Ειδομένη έχουν αποχωρήσει 2.000 με 3.000 μετανάστες. «’Ακουσα τον αρμόδιο υπουργό και συμφωνώ μαζί του ότι το επόμενο διάστημα η Ειδομένη θα εκκενωθεί» είπε, επικαλούμενος δηλώσεις του κ. Μουζάλα. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα της διαχείριση της καθημερινότητας των προσφύγων, με θέματα όπως αναθεώρηση των συμβάσεων με κέτερινγκ και σύναψης νέων συμβάσεων για να αντιμετωπιστούν οι ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες των μουσουλμάνων.

Για το ζήτημα των εγκαταστάσεων του beach volley στην Καλλιθέα και την απόφαση του κ. Παρασκευόπουλου, είπε: «Πραγματικά χρειάζεται μια πολύ μεγαλύτερη συνεννόηση και συντονισμός πριν προχωρήσεις. Γιατί υπάρχει μια ανάγκη να βρεθούν μεγάλες αίθουσες, γιατί υπάρχουν δίκες που τραβάνε σε μάκρος…και δεν υπάρχει αίθουσα να γίνει η δική… Αυτή η ανάγκη δεν πρέπει να μας κάνει να προχωράμε, χωρίς να έχουμε την απαραίτητη συνεννόηση». 

«Τώρα με συνεννόηση με την περιφέρεια Αττικής θα λύσουμε το ζήτημα πάρα πολύ εύκολα» συμπλήρωσε.

Επέκρινε τον πρόεδρο του ΤΕΕ για τη στάση του, με αφορμή τις ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό των μηχανικών λέγοντας «ο πρόεδρος του ΤΕΕ δεν έχει καταλάβει ότι έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα, απειλή σε βουλευτές… δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα.»

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σε αναμμένα κάρβουνα η Αθήνα για τους δασμούς των ΗΠΑ παρά τα «καλά λόγια» Τραμπ – Οι εξαγγελίες της ΔΕΘ που «κινδυνεύουν» και η λύση «win win»
Έντονη είναι η ανησυχία στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο η εικόνα της οικονομίας να διαταραχθεί - «Στους οικονομικούς πολέμους δεν υπάρχουν κερδισμένοι, υπάρχουν μόνο χαμένοι» η θέση της κυβέρνησης
Ο Μητσοτάκης με τον Τραμπ σε παλαιότερη συνάντηση στον Λευκό Οίκο
Ντόναλντ Τραμπ: Συμφωνώ με την πρόταση Μητσοτάκη για win-win, είναι καλός άνθρωπος, μπορεί να γίνει συμφωνία με ΕΕ
Σε εμπορική συμφωνία «win-win» στην οποία μπορούν να φτάσουν Ευρώπη και ΗΠΑ, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικάνικο μέσο «Breitbart»
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο το 2020 2
Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Μαξίμου για την επιλογή Φλωρίδη στη διαχείριση της υπόθεσης της παραπομπής Τριαντόπουλου
Με δεδομένο ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης αποτελεί το «κόκκινο πανί» για την Κουμουνδούρου, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι στην αυριανή συνεδρίαση στη Βουλή θα γίνει «χαμός»
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου 1