Site icon NewsIT
16:16 | 03.11.16

“Βόμβα” Βούτση: “Οι τηλεοπτικές άδειες πρέπει να είναι τρεις”!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Newsit Newsroom

- Κι ενώ ο αριθμός "4" είναι εδώ και μήνες... αιτία πολέμου, ο Νίκος Βούτσης μιλά πια για τρεις άδειες! - "Δεν μπορούν στην Ελλάδα να ζήσουν 10, 12, 16 κανάλια, με συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους και χωρίς καμία ποιότητα τα προγράμματά τους", τόνισε συγκεκριμένα - "Πρέπει να φύγει το πολιτικό σύστημα από την ομηρία στους καναλάρχες" - Σχετικά με την κατάργηση του επίμαχου άρθρου 2Α τόνισε πως "έχει διαμορφωθεί ένα ψευτοδίλημμα" - "Το ότι η κυβέρνηση έσπευσε να ρυθμίσει το τοπίο, είναι οικτρή ήττα και διάψευση αφηγήματος; Σοβαρά είναι ήττα ότι η πολιτική παύει να είναι όμηρος, άοπλη και υποταγμένη στη διαπλοκή;"

«Πιστεύω ότι θα βρούμε τον δρόμο για ΕΣΡ, για ένα προικοδοτημένο ΕΣΡ υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και κατά την οικονομική και κατά τη θεσμική και ηθική διάσταση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης.

“Οι άδειες πρέπει να είναι τρεις”!

Ωστόσο αυτό που προκάλεσε έκπληξη ήταν η τοποθέτησή του σχετικά με τον… περιβόητο -πια- αριθμό “4”, για τις τηλεοπτικές άδειες. Ένα ζήτημα το οποίο έχει δημιουργήσει τεράστια προστριβή μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με τους εκπροσώπους του Μαξίμου να υπερασπίζονται τον συγκεκριμένο αριθμό… όπου σταθούν κι όπου βρεθούν και τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης να διαμηνύουν πως οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες αποτελούν “κόκκινη γραμμή”.

Ο ΠτΒ, λοιπόν, πήγε… ένα βήμα παραπέρα τη συγκεκριμένη συζήτηση. Συγκεκριμένα, για όσους επιχειρούν να εμφανίσουν ότι υπάρχει γκρίνια και ρήγμα με διαφορετικές απόψεις για τον αριθμό των αδειών από τον κ. Παππά και από τον Νίκο Βούτση, ο πρόεδρος της Βουλής είπε: «Εγώ σας λέω ότι οι άδειες πρέπει να είναι τρεις. Διότι τόσο έλεγαν όλα τα ντοκουμέντα και είναι εισηγήσεις των κυρίων που σήμερα προίστανται της Ένωσης Ιδιοκτητών, προφανώς χωράει το ψηφιακό εύρος περισσότερα, αλλά τα κόμματα έχουμε άποψη. Δεν μπορούν στην Ελλάδα να ζήσουν 10, 12, 16 κανάλια, με συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους και χωρίς καμία ποιότητα τα προγράμματα τους. Πρέπει να φύγει το πολιτικό σύστημα από την ομηρία στους καναλάρχες».

Βουλή Live: Μισή κατάργηση του νόμου Παππά – Άγριες κόντρες

Αυτοί που… κουνάνε το δάχτυλο

Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ακόμη: «Να μιλήσουμε ανοιχτά, μας ακούνε. Θα μπορούσε αυτή η κυβέρνηση να έχει συμβιβαστεί όπως συμβιβάστηκαν, εκόντες άκοντες, υπουργοί, πρωθυπουργοί, πολιτικές δυνάμεις, επί τόσα χρόνια» και «αν με ορισμένους από τους κυρίους που έχουν τα κανάλια είχαμε κάνει τις άτυπες συμφωνίες για τη στήριξή μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και αναρωτήθηκε: «Ποιος θα μπορούσε να μας πει κάτι, από τους κυρίους που μας κουνάνε το δάχτυλο;».

«Εγώ θεωρώ ότι είναι σημαντικό βήμα για όλο το πολιτικό σύστημα, το ότι από στελέχη όλων των πολιτικών δυνάμεων, δηλώθηκε ευθαρσώς, προς όλους και προς τα συμφέροντα και προς τις άλλες εξουσίες, ότι χρειαζόταν διαγωνιστική διαδικασία εδώ και πολλά χρόνια, δεν έγινε και δεν έπρεπε αυτό να μην έχει γίνει. Αυτό είναι όπλο και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για ένα θέμα που θα επιλυθεί στην κατεύθυνση, όλοι όσοι εκπέμπουν, να πληρώνουν και να είναι ελεγχόμενοι, από κάθε άποψη, θεσμική και λειτουργική, για τα εργασιακά, τις οικονομικές υποχρεώσεις τους κλπ», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και υπογράμμισε ότι «είναι συνταγματικό πολιτικό ατόπημα το ότι από ορισμένες δυνάμεις, επί 12 μήνες και ενώ δεν υπήρχαν ουσιαστικές διαφωνίες, δεν προσέτρεξαν για τη συγκρότηση του ΕΣΡ».

«Είναι υπόλογες οι δυνάμεις που δεν προσέτρεξαν στη συγκρότηση του ΕΣΡ» επέμεινε, ενώ σε σχέση με την κατάργηση ή αναστολή του 2Α του Ν. 4339/2015 είπε ότι «έχει διαμορφωθεί ένα ψευτοδίλημμα, γιατί στην ουσία το άρθρο είναι καταργημένο, αφού λέει ότι αφορά στην πρώτη εφαρμογή, που είχε την δικαστική τύχη που είχε και άρα δεν υπάρχει θέμα δεύτερης, τρίτης εφαρμογής». Είπε ακόμη, ότι δεν τιμά την Βουλή που ψηφίζει σήμερα στη βάση δημοσιογραφικών διαρροών για το ΣτΕ. Ο Νίκος Βούτσης ανέφερε ότι με τις τροπολογίες που κατέθεσε η κυβέρνηση δεν υπάρχει πλέον ούτε φύλλο συκής και το μήνυμα είναι «να προχωρήσει το πολιτικό σύστημα έξω από λογικές υποταγής στα συμφέροντα», ενώ συμπλήρωσε ακόμη: «Μην πριονίζουμε το κλαρί που καθόμαστε επάνω».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version