Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων αν πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν εκλογές ο πρόεδρος του ΣΕΒ τοποθετήθηκε αρνητικά και επισήμανε τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας για τη χώρα και την οικονομία.
Εκτίμησε ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική συναίνεση ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και προχώρησε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας πως τα μέτρα θα πρέπει να ψηφιστούν από περισσότερους βουλευτές από εκείνους που έχει η κυβερνητική πλειοψηφία.
Στο οικονομικό σκέλος ο Θεόδωρος Φέσσας και στην αρχική του ομιλία τόνισε τη σημασία της προσέλκυσης ξένων ιδιωτικών επενδύσεων, πράγμα που θα καταστεί εφικτό με την εφαρμογή του μνημονίου και των αποφάσεων που έχουν ληφθεί και πρόκειται να ληφθούν. Υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει σταθερό φορολογικό καθεστώς, τόνισε τη σημασία των μεταρρυθμίσεων ώστε να αλλάξει το Δημόσιο και να γίνει παραγωγικό και διευκρίνισε πως δεν τάσσεται υπέρ των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, ούτε της μείωσης των μισθών τους.
Στη συνέχεια τάχθηκε κατά των ομαδικών απολύσεων και του λοκ-άουτ, στηρίζοντας ουσιαστικά την κυβέρνηση ενόψει του δεύτερου γύρου της αξιολόγησης με αντικείμενο τις εργασιακές σχέσεις και απορρίπτοντας τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για ομαδικές απολύσεις εργαζομένων.
Στη συνέχεια απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων έβαλε φωτιά όταν ανέφερε πως στις συλλογικές συμβάσεις θα πρέπει να αποτυπωθεί το ισχύον εργασιακό καθεστώς που διαμόρφωσε η κρίση.
Οταν του ζητήθηκε να δώσει εξηγήσεις ο πρόεδρος του ΣΕΒ έκανε μία αρχική αναφορά στο 13ο και 14ο μισθό, αλλά γρήγορα αντιλήφθηκε ότι με τις τοποθετήσεις του θα προκαλούσε τεράστιες αντιδράσεις και έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν ζητά κατάργηση ή ενσωμάτωσή τους στους 12 μισθούς με ανάλογη αύξηση.
Στη συνέχεια των διευκρινίσεων πέταξε τη βόμβα λέγοντας πως όταν ένας εργαζόμενος κάνει πολλές υπερωρίες τη μία εβδομάδα, να παίρνει ρεπό την επομένη, ανοίγοντας ουσιαστικά θέμα για αντικατάσταση της πληρωμής των υπερωριών με ρεπό.
Τέλος, ο Θεόδωρος Φέσσας στο κεφάλαιο για τις νέες εργασιακές σχέσεις έκανε αναφορά και στο ενδεχόμενο να συμμετέχουν κατά κάποιο τρόπο και οι εργαζόμενοι στα κέρδη των επιχειρήσεων.