Σάββατο, 28 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Βορίδης: «Δεν θα φάμε ψαρόσουπα το Πάσχα! Αρνάκι θα φάμε»

Βορίδης: «Δεν θα φάμε ψαρόσουπα το Πάσχα! Αρνάκι θα φάμε»

Καθησυχαστικός απέναντι στις διαμαρτυρίες περί καθίζησης της αγοράς αμνοεριφίων το Πάσχα και μη λήψης μέτρων για τους κτηνοτρόφους εμφανίστηκε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Διαμάντως Μανωλάκου, είπε πως ναι, μπορεί να μην λειτουργούν οι επιχειρήσεις εστίασης όπου προμηθευόντουσαν κρέας όμως οι καταναλωτές δεν έχουμε σταματήσει να τρώμε κρέας. Μπορεί σήμερα να υπάρχει μια πτώση στην αγορά, είπε, επειδή όταν ξεκίνησε η κρίση της πανδημίας αγορασαν οι καταναλωτές μεγάλες ποσότητες και τις έβαλαν στους καταψύκτες όμως θα πρέπει να δούμε ποια είναι αυτή η πτώση συνολικά.

Αναφερόμενος δε, στο επιχείρημα ότι με την απαγόρευση εξόδου του Πάσχα, θα υπάρξει νέα ακόμα μείωση της κατανάλωσης σε κρέας ο κ. Μάκης Βορίδης είπε “αφήστε να δούμε αν θα υπάρξει πλήγμα στην αγορά αμνοεριφίων. Γιατί ψαρόσουπα θα φάμε το Πάσχα; Εγώ λέω ότι το αρνάκι θα το φάμε με έναν άλλο τρόπο…. Αν θα είναι ίδια η ποσότητα θα το δούμε”.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μάλιστα είπε πως  όσοι προεξοφλούν μειωμένη ζήτηση προκαλούν τρομοκρατία στους παραγωγούς και ζήτησε από όλους να παρακινήσουν τους συμπολίτες μας να  γιορτάσουν το Πάσχα σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες με τον παραδοσιακό τρόπο.

Ο κ. Μάκης Βορίδης μάλιστα προανήγγειλε ότι  σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης φέρνουν βαριά ποινική κύρωση που θα προβλέπει και φυλάκιση για τις ελληνοποιήσεις καθώς μέχρι σήμερα προβλεπόταν μόνο ένα ήπιο διοικητικό πρόστιμο. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις