Παρασκευή, 6 Σεπτ.
29oC Αθήνα

Βούλα Κεχαγιά: «Υπάρχει πιθανότητα πρότασης μομφής από τον Πολάκη»

Βούλα Κεχαγιά: «Υπάρχει πιθανότητα πρότασης μομφής από τον Πολάκη»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, μίλησε στο LiveNews για τις εξελίξεις στο κόμμα λίγο λίγες ώρες πριν την Κεντρική επιτροπή του Σαββατοκύριακου.

«Δεν κάνουμε προσπάθεια να κρύψουμε το πρόβλημα. Και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν προσπαθεί να τα κρύψει κάτω από το χαλί αλλά τα συζητά και είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις» είπε στο LiveNews η Βούλα Κεχαγιά.

Και συνέχισε: «Με βάση όσα ακούστηκαν στην Πολιτική Γραμματεία υπάρχει πιθανότητα να οδηγηθούμε σε πρόταση μομφής, ενδεχομένως από τον κ. Πολάκη. Δεν μπορώ να προϊδεάσω αν θα κατατεθεί μία κοινή πρόταση από την ομάδα των 87 γιατί και οι ίδιοι έχουν ζητήσει εσωκομματικές κάλπες. Έως τώρα διαφορετική πολιτική πρόταση από πόσους έχουν αντιρρήσεις, δεν έχει κατατεθεί. Στο δημόσιο λόγο δεν ακούγεται πως υπάρχει άλλη γραμμή».

Απαντώντας στο εάν ο Στέφανος Κασσελάκης θα ανοίξει το ζήτημα των εσωκομματικών καλπών είπε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως δεν θα ανοίξει το θέμα.

«Το είπε ξεκάθαρα δια της σιωπής του. Ο κ. Κασσελάκης έχει πει πως δε θέλει να ταλαιπωρήσει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και όλα πρέπει να γίνουν καταστατικά και θεσμικά».

Για την περίπτωση που γίνει η πρόταση μομφής, είπε:

«Πρέπει να έχουμε μπροστά μας όλα τα δεδομένα. Θέλουμε να έχουμε όλη την εικόνα του παζλ. Ο κ. Κασσελάκης έχει πει πως θεσμικά, όποιος θέλει μπορεί να θέσει ζητήματα εκπροσώπησης. Πρέπει να τα δούμε όλα βήμα βήμα. Να είστε σίγουροι πως ο πάρεδρος θα αξιολογήσει όλα τα δεδομένα».

«Η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί και ο κ. Κασσελάκης μπορεί να διοικήσει το κόμμα και να έχει τον έλεγχο του κόμματος. Το θέμα είναι όλοι να αποφασίσουμε πως θέλουμε να συνεχίσουμε στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ηγεσία του κόμματος ξέρει πότε να λαμβάνει αποφάσεις και ξέρει πως πρέπει να λειτουργεί με ενωτικό τρόπο», κατέληξε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις