Τρίτη, 2 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Βουλευτής ΝΔ Τσαβδαρίδης: Δεν είμαι παράνομα διπλοθεσίτης

Τσαβδαρίδης

Χαμηλούς τόνους κρατούν στην κυβέρνηση αναφορικά με την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για τον βουλευτή της ΝΔ, Λάζαρο Τσαβδαρίδη, ο οποίος εμφανίζεται να είναι ταυτόχρονα διορισμένος στο Δήμο Βέροιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα είχε περιέλθει έγκαιρα σε γνώση του κομματικού μηχανισμού και επιτελείς της ΝΔ είχαν επικοινωνήσει με τον βουλευτή, ενημερώνοντας σχετικά και το Μαξίμου. Ο βουλευτής Τσαβδαρίδης φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν είναι παράνομα διπλοθεσίτης, αφού δεν είναι διορισμένος σε οργανική θέση στο Δήμο Βέροιας, όπως τον παρουσιάζουν τα δημοσιεύματα που επικαλείται και ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του. Αντιθέτως, είναι εξωτερικός συνεργάτης με δελτίο παροχής υπηρεσιών, κάτι το οποίο δεν συνιστά ασυμβίβαστο με τη βουλευτική του ιδιότητα.

Σε κάθε περίπτωση, η έδρα που κατέχει ο κ. Τσαβδαρίδης θα κριθεί στο Εκλογοδικείο, στο οποίο έχει υποβληθεί ένσταση κατά της εκλογής του.

Πάντως, ζήτημα παραίτησής ή αποπομπής του δεν τίθεται για την κυβέρνηση μετά τις απαντήσεις που έχει ο ίδιος δώσει για την υπόθεσή του.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις