Πολιτική

Βουλή: Κατατέθηκαν το νομοσχέδιο με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικαιοσύνης

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατατέθηκαν στην Βουλή το νομοσχέδιο με τις αλλαγές και κωδικοποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικαιοσύνης.

Είναι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που θα εισαχθεί στην αρμόδια Επιτροπή για επεξεργασία και ψήφιση στην Ολομέλεια, στην Βουλή, μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Πώς θα έρθει το νομοσχέδιο στην Βουλή

Το νομοσχέδιο αυτό θα έρθει με την κοινοβουλευτική διαδικασία ψήφισης Κωδίκων από την Βουλή, που σημαίνει ότι δεν επιδέχεται καμία υπουργική ή βουλευτική τροπολογία. Η συζήτηση του νομοσχεδίου δεν έχει κατ άρθρων συζήτηση, αλλά θα γίνει μόνο επί της Αρχής, αφού πρόκειται για Κώδικες. Σχετικά με την εισαγωγή και ψήφιση από την Ολομέλεια των Κωδίκων, υπήρχε μια σχετική διακομματική συμφωνία. Μετά την ανακοίνωση κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Βουλή, θα συνέλθει και η Διάσκεψη των Προέδρων, ίσως και αύριο, προκειμένου να υπάρξει η απόφαση για την ημέρα εισαγωγή τους στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση. Μια συνεδρίαση, όπου το κρίσιμο είναι να ανακοινωθεί εάν τελικά η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην νομοθετική επεξεργασία και του νομοσχεδίου που έχει καταθέσει το υπουργείο Περιβάλλοντος για τους Δασικές Χάρτες. Ένα νομοσχέδιο που θα «σηκώσει» εάν τελικά η κυβέρνηση προχωρήσει στην νομοθέτησή του και μια σειρά από υπουργικές τροπολογίες που θέλουν να φέρουν υπουργοί για μια σειρά θεμάτων που έχουν μείνει εκκρεμεί.

Προβληματισμός για τους δασικούς χάρτες

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες που έχει ήδη μεταδώσει το newsit.gr, υπάρχει έντονος προβληματισμός μεταξύ υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το εάν θα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες νομοθέτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τους Δασικούς Χάρτες.

Οι έντονες αντιρρήσεις που έχουν προβληθεί είναι ότι θα υπάρξει έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης με κατηγορίες για ρουσφετολογικές προσλήψεις, τακτοποιήσεις… ημετέρων και συμφερόντων. Κάτι που θα φουντώσει και πάλι τη συζήτηση γα «δωράκια» και «εξαγορές ψήφων» με μεγάλη ακόμα επικοινωνιακή φθορά. Από την άλλη, υπάρχουν και οι υπουργοί που θέλουν να κλείσουν ανοικτά θέματα που δεν έχουν προλάβει μέχρι τις ευρωεκλογές να κλείσουν και έχουν δεσμευτεί.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Kυριάκος Μητσοτάκης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός με 6 πρωτοβουλίες που διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης
«Σχεδόν 33,5 χιλιάδες δανειολήπτες πέτυχαν ''κούρεμα'' έως 30% στις οφειλές τους και νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή τους έως 26 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου