Θετική γνώμη εξέφρασαν μόνο η Νέα Δημοκρατία και οι Σπαρτιάτες στο τέλος της συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής στη Βουλή για το 12ετές εξοπλιστικό πρόγραμμα (ΜΠΑΕ) που παρουσίασε σήμερα (10.04.2025) ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.
Το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος εξοπλισμών (2025 – 2036) που παρουσίασε στη Βουλή ο Νίκος Δένδιας καταψήφισε το ΚΚΕ, ενώ ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας, Νέα Αριστερά και Νίκη επιφυλάχθηκαν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Όπως ανέφερε προηγουμένως και το OnAlert.gr, κατά τη διάρκεια της ανοιχτής συζήτησης στην αρμόδια για τα εξοπλιστικά Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, επικράτησε ένταση ανάμεσα στον Νίκο Δένδια και τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, κυρίως του ΠΑΣΟΚ και της Πλεύσης Ελευθερίας, Μιχάλη Κατρίνη και Αλέξανδρο Καζαμία αντίστοιχα.
Οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης ζήτησαν αναβολή της συζήτησης της Επιτροπής, καθώς όπως υποστήριξαν «δεν γίνεται να δοθεί έγκριση για εξοπλιστικά προγράμματα 12 ετών σε μία συνεδρίαση με ελλιπή ενημέρωση».
Ο Νίκος Δένδιας, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι η συνεδρίαση της Επιτροπής δεν αφορά έγκριση προγραμμάτων, αλλά συζήτηση και γνωμοδότηση επί της σκοπιμότητάς τους.
Διαβάστε ΕΔΩ τον πλήρη ΜΠΑΕ που παρουσίασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.