Πολιτική

Βουλή: Την επόμενη εβδομάδα η κλήρωση των μελών του Δικαστικού Συμβουλίου

Διαβιβάστηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα το αίτημα από τη Βουλή για την αποστολή του καταλόγου των δικαστικών λειτουργών που μπορούν να μετάσχουν στην επικείμενη κλήρωση για την ανάδειξη του Δικαστικού Συμβουλίου που θα επιληφθεί μετά την άσκηση δίωξης κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου την οποία αποφάσισε η Ολομέλεια.

Με επιστολή του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, η Βουλή αιτείται την αποστολή καταλόγου με τα μέλη του Αρείου Πάγου, της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίοι έχουν διοριστεί ή προαχθεί στο βαθμό που κατέχουν, πριν την υποβολή της πρότασης για την άσκηση δίωξης (26 Σεπτεμβρίου 2019) και μπορούν να μετάσχουν στη σύνθεση του Δικαστικού Συμβουλίου.

Η κλήρωση, κατά το Σύνταγμα, ενεργείται ενώπιον της Ολομέλειας στη Βουλή, από τον πρόεδρο της. Στη διαδικασία θα συμμετάσχει σύσσωμο το προεδρείο, όπως αποφασίστηκε για τη διεκπεραίωση αυτής της διαδικασίας.

Θα γίνουν διαδοχικά τρεις επιμέρους κληρώσεις, σε ειδική συνεδρίαση την προσεχή εβδομάδα, για την κλήρωση των πέντε τακτικών και τριών αναπληρωματικών μελών του Δικαστικού Συμβουλίου καθώς και του ασκούντος καθήκοντα εισαγγελέα και του αναπληρωτή του.

Οι κληρώσεις θα γίνουν:

α) για την ανάδειξη τριών τακτικών μελών του Δικαστικού Συμβουλίου και δύο αναπληρωματικών, μεταξύ των μελών του Αρείου Πάγου

β)για την ανάδειξη δύο τακτικών μελών και ενός αναπληρωματικού μέλους του Δικαστικού Συμβουλίου μεταξύ των μελών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

γ)για την ανάδειξη του ασκούντος καθήκοντα εισαγγελέα του Δικαστικού Συμβουλίου και του αναπληρωτή του, από τον κατάλογο των μελών της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη: Απαντάει κατηγορηματικά με ένα «όχι» στη συγκάλυψη για 3 λόγους
«Θα το αξιολογήσει η δικαιοσύνη. Να μην αδικήσουμε τη δουλειά τους και να μην πολιτικολογούμε επί των συμπερασμάτων», είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης
Την Τετάρτη το ΠΑΣΟΚ καταθέτει την πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη και «πυρπολεί» τις σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ
Εάν τελικά το ΠΑΣΟΚ προχωρήσει σε αυτή την κίνηση θα ακυρώσει την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει προ ημερησίας για τα Τέμπη, καθώς θα διακοπεί κάθε συζήτηση προκειμένου να ξεκινήσει η πρόταση δυσπιστίας
Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τα Τέμπη
«Γρίφος» η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα: Δηλώνει παρών αλλά δεν θέλει να υπονομεύσει τον Σωκράτη Φάμελλο
Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να απαντήσει στις επικρίσεις της κυβέρνησης και μάλιστα με σφοδρότητα, γεγονός που δείχνει ότι έχει αποφασίσει να μην αφήνει τίποτα αναπάντητο
Ο Αλέξης Τσίπρας