Στόχος ο Οκτώβριος αλλά ανοικτός και ο Μάιος για να γίνουν εθνικές εκλογές. Ο Πρόεδρος της Βιυλής, Νίκος Βούτσης περιέγραψε τους στόχους της κυβέρνησης κατά την κοπή της πίτας των κοινοβουλευτικών συντακτών.
Ο Νίκος Βούτσης, στις απανωτές ερωτήσεις που δέχθηκε στα πηγαδάκια των κοινοβουλευτικών συντακτών σχετικά με το χρόνο των εκλογών ανέφερε ότι «Στόχος είναι ο Οκτώβριος. Εργαζόμαστε για εκλογές τον Οκτώβριο και όχι πριν το Μάιο», συμπληρώνοντας ότι «σας το έλεγα και πριν από μήνες όταν με ρωτούσατε ότι από την στιγμή που θα άνοιγε η διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης ότι δεν υπήρχε κανένα ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές πριν τον Μάιο. Εμείς ως κοινοβούλιο, εάν με ρωτάτε εργαζόμαστε με στόχο την εξάντληση της τετραετίας». Κράτησε ωστόσο και μια επιφύλαξη σε ότι αφορά τον Οκτώβριο θέτοντας ως αστάθμητους παράγοντες την οικονομία και τις διεθνείς σχέσεις… Πάντως η «σταθερά» του Προέδρου της Βουλής σε όλα τα σχετικά ερωτήματα ήταν ότι «δεν υπάρχει ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές πριν τον Μάιο».
Ερωτηθείς σχετικά με τις αλλαγές του Κανονισμού της Βουλής και την διατήρηση της ιδιότητας του Προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδας είπε ότι αναμένει την απάντηση του ερωτήματος που έχει τεθεί στην Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής και ότι θα κάνει δεκτή την όποια γνωμοδότηση είτε είναι θετική είτε αρνητική.
Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες και τις λύσεις που είχαν προταθεί είπε ότι αυτές «δεν προχώρησαν χθες γιατί δεν υπήρχε ευρεία συναίνεση και σωστά πρωθυπουργός πήρε την ευθύνη».
Καταλόγισε ουσιαστικά μικροκομματική στάση σε κόμματα της αντιπολίτευσης και τόνισε ότι σε τέτοια θέματα θα έπρεπε να έχουμε μια ελαστικότητα, να εξορθολογίζουμε τα πράγματα και να υπάρχει μια εναρμόνιση με την πραγματικότητα. Μάλιστα είπε ότι από ορισμένες πλευρές άλλα ακούγαμε κατά πρόσωπο και άλλα έλεγαν ορισμένοι στα πάνελ καθώς θεωρούσαν σωστό ένας εκλεγμένος πρόεδρός του να μην χάνει την ιδιότητα γιατί έχασε τους βουλευτές του.
Ο Πρόεδρος της Βουλής ερωτηθείς για τις επιστολές των «6» ανεξάρτητων βουλευτών που πλέον θέλουν η ψήφος τους στα νομοσχέδια να θεωρείται ίδια με αυτή των βουλευτών της πλειοψηφίας είπε ότι αυτή «είναι μια προκριματική δική τους δήλωση ώστε αυτό όταν ζητείται να μπορεί να επαναβεβαιωθεί…. Έπρεπε να τελειώσει αυτό ότι έχουμε μια κυβέρνηση μειοψηφική και με αυτό τον τρόπο τελειώνει. Σαφώς όταν υπάρχει ένα μεγάλο και σημαντικό θέμα όπως η Κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, εκεί που που μπορεί να υπάρξουν διαφωνίες (από τους 6) ή και από τους βουλευτές της συμπολίτευσης όμως, πχ θέματα εκκλησίας, εκεί είναι σίγουρο είναι ότι θα γίνουν ονομαστικές ψηφοφορίες αλλά με τις τυπικές ψηφίσεις νομοσχεδίων αυτό το διαδικαστικό θέμα έπρεπε να λήξει γιατί αυτή η αχλή δεν βοηθάει τίποτα πέρα από δυνάμεις εκτός δημοκρατικού τόξου…
Ερωτηθεί σχετικά με το πόσο «σύνηθες» και λογικό είναι δύο βουλευτές (Παπαχριστόπουλος και Ζουράρις) να ανήκουν σε αντιπολιτευόμενο κόμμα αλλά να ψηφίζουν ως συμπολιτευόμενοι βουλευτές, ο κ. Νίκος Βούτσης απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι «περίεργο είναι να μην γίνεται πρόταση μομφής για μια κυβέρνηση για σοβαρά ζητήματα τόσους μήνες, να αναλαμβάνει η κυβέρνηση πρωτοβουλία για εμπιστοσύνη, πρόσφατα να παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης όλες τις φορές και μετά να λέμε ότι δεν έχει πλειοψηφία και είναι κυβέρνησης μειοψηφίας. Αυτό είναι το πιο περίεργο πράγμα».