Site icon NewsIT

Βούτσης για ταυτότητα φύλου: Η εκκλησία θα καθορίσει τη στάση των κομμάτων

08.10.2017 | 22:15
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πολιτική "θύελλα" έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου που έρχεται προς συζήτηση αύριο στην ολομέλεια της Βουλής. Ο Νίκος Βούτσης Βούτσης και τον Βασίλη Πάικο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι αντιδράσεις της εκκλησίας να επηρεάσουν τη στάση των κομμάτων

Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84, ο κ. Βούτσης τόνισε ότι έχει μεγάλη σημασία η επί της ουσίας συζήτηση που θα γίνει.

“Θα καθορίσει την στάση κάποιων κομμάτων η εκκλησία”

«Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο οι αντιδράσεις της εκκλησίας να επηρεάσουν τη στάση των κομμάτων, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου, για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Θα το δούμε να εξελίσσεται είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.

Ερωτηθείς για το αν αν ο κ. Καμμένος αλλάξει τη στάση του μετά την παρέμβαση της εκκλησίας, σημείωσε ότι «δεν εκτιμώ κάτι τέτοιο. Με νομοσχέδια που έχουν ισχυρό φορτίο μπορούν να γίνουν θετικές ή αρνητικές εκπλήξεις. Σε κάθε περίπτωση θα έχει μεγάλη σημασία η επί της ουσίας συζήτηση που θα γίνει, θα φωτιστούν κάποιες πλευρές που βρίσκονται στο πεδίο του επίδικου. θα υπάρξουν πολιτικές συναινέσεις».

“Δεν πήρε θάρρος η η εκκλησία από την αποπομπή Φίλη”

Στην συνέχεια τόνισε ότι δεν έπαιξε κανένα ρόλο η αποπομπή Φίλη στο να πάρει θάρρος η εκκλησία.

«Δεν έδωσε θάρρος η απόφαση του πρωθυπουργού. Πάνω σε κρίσιμα ζητήματα δημιουργήθηκε ένα μέτωπο το οποίο δεν βοηθάει και την εκκλησία και τη σχέση της με το κοινό. Η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος θα ασχοληθεί με το εύρος των ζητημάτων. Μέσα στη 3η σύνοδο της βουλής θα ξεκινήσει η συζήτηση».

Για την προσφυγή των καναλαρχών στο ΣτΕ ανέφερε ότι «θέλουν να συνεχιστεί το ίδιο ασύδοτο τοπίο. Μόνο όταν υπάρχει το ασύδοτο τοπίο, υπάρχει το ‘δούναι και το λαβείν’. Όταν όλα είναι κανονισμένα, η διαπλοκή δυσκολεύεται.

“Θα κλείσει το 2017 η αξιολόγηση”

Όσο για την αξιολόγηση, ο Νίκος Βούτσης φάνηκε αισιόδοξος ότι θα κλείσει μέχρι τ*Δημοσιογράφος: Πιστεύετε όπως διαβεβαιώνουν ότι θα κλείσει η αξιολόγηση τέλος του χρόνου;

«Το πιστεύω για δύο λόγους . Πρώτον το χρειάζεται η χώρα. Και δεύτερον θεωρώ ότι η πλειοψηφία των ηγετών των θεσμών θέλουν με το ελληνικό ζήτημα να κλείνουν».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version