Παρασκευή, 27 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Βουλή: Δεν πα να έρχεται ο Ολάντ; Το τζίν πάει σύννεφο

Βουλή: Δεν πα να έρχεται ο Ολάντ; Το τζίν πάει σύννεφο

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την ολοκλήρωση των προσελεύσεων των προσκεκλημένων που θα παρακολουθήσουν από την Ολομέλεια και τα θεωρεία της Βουλής την πανηγυρική συνεδρίαση του Κοινοβουλίου προς τιμή του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Οι θρησκευτικές, στρατιωτικές και διπλωματικές αντιπροσωπείες μπαίνουν στην Βουλή από την ανατολική είσοδο και αντίστοιχα από τους επιφορτισμένους για την υποδοχή υπαλλήλους οδηγούνται, σύμφωνα με το πρωτόκολλλο της εθιμοτυπίας της Βουλής, στις θέσεις τους.

Οι αντιπροσωπείες ξένων χωρών οδηγούνται στο κεντρικό διπλωματικό θεωρείο που βρίσκεται πάνω από την έδρα της Ολομέλειας, μέσω του υπόγειο διαδρόμου. Η οργάνωση είναι άρτια, αρκεί να σημειώσουμε πως στην είσοδο του διαδρόμου μια υπάλληλος προσφέρει στα μέλη των ξένων αποστολών μέχρι και ένα μικρό διάφανο σακουλάκι για να βάλλουν μέσα για να μην στάζουν οι ομπρέλες τους σε περίπτωση που αυτές είναι βρεγμένες.

Στο «κόκκινο» είναι και η ετοιμότητα των αστυνομικών της φρουράς της Βουλής που προσπαθούν να μην αφήνουν μεγάλες συγκεντρώσεις παρεών στους διαδρόμους του κοινοβουλίου κάτι που σαφώς κάνει πιο δύσκολη την επόπτευση ασφαλείας των χώρων.

Το dress code της Βουλής, εάν και μεσημέρι είναι αρκετά επίσημο και βραδινό… εάν και δεν απουσιάζουν οι κάζουαλ βουλευτικές εμφανίσεις ορισμένων υπουργών και κυρίως βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που όπως φαίνεται δεν αποχωρίζονται για κανένα λόγο και προσκεκλημένο τα τζιν και τα μπουφάν…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε