Κυριακή, 1 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Βουλή: Η… χλιαρή στήριξη του Μάρδα στο ασφαλιστικό

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Τα στοιχεία δείχνουν πως το νέο ασφαλιστικό σύστημα μπορεί και να είναι βιώσιμο…» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, υποστηρίζοντας στην Βουλή με «χλιαρό», όπως φάνηκε τρόπο, το νομοσχέδιο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, έδειξε να ενδιαφέρεται περισσότερο να υπερασπιστεί την παρελθόντος χρόνου αρθογραφία του, το ακαδημαϊκό του βιβλίο και όσα είχε υποστηρίξει κατά την προηγούμενη κυβερνητική του θητεία ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σχετικά με το χρέος.
Ο κ. Δημήτρης Μάρδας, χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο ασφαλιστικό σύστημα είπε πως σήμερα «γίνεται μια συζήτηση για την βιωσιμότητα του, όταν ως τώρα είχαμε περικοπές συντάξεων και ως εκ του αποτελέσματος κρίθηκε ότι απέτυχε». Και συμπλήρωσε «όλα τα προηγούμενα χρόνια, έγιναν λάθη, πολλά λάθη. Και ένα από αυτά ήταν το PSI και το κούρεμα που έγινε στα αποθεματικά των ταμείων» και από το σημείο αυτό και μετά ξεκίνησε να δομεί τις επιστημονικές του προσεγγίσεις σχετικά με το “κούρεμα” του χρέους.
Ειδικότερα, υποστήριξε πως «η αλήθεια είναι πως η αναδιάρθρωση του χρέους που έγινε με το PSI τελικά ήταν στα 52,1 δισ. ευρώ και όχι 137 δισ. ευρώ που μας έλεγαν τότε οι υπουργοί της κυβέρνησης…» και συμπλήρωσαν «μας είπαν ότι δεν ξέραμε να διαβάσουμε τα νούμερα, αλλά καλά εμείς δεν ξέραμε να διαβάζουμε δεν ξέρουν να τα διαβάζουν και οι διεθνείς αναλυτές; που κάνουν τις ίδιες αποτιμήσεις;»
Ο κ. Μάρδας μάλιστα δόμησε τους ισχυρισμούς τους καταθέτοντας στα Πρακτικά της Βουλής και μια διαφορετική από την μακροοικονομική προσέγγιση του όρου υπολογισμού της Παρούσας Αξίας με βάση το δικό του όπως είπε βιβλίο…
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε