Site icon NewsIT

Βουλή: Τσιγκουνιές στο χρόνο συζήτησης – Ψεκάστε, σκουπίστε τελειώσατε

15.12.2015 | 11:16
Βουλή: Τσιγκουνιές στο χρόνο συζήτησης – Ψεκάστε, σκουπίστε τελειώσατε

Mε αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση για την διαδικασία του «Κατεπείγοντος» αλλά και αιτήσεις για λίγο χρόνο περισσότερο του 10ώρου για τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου με τα νέα μέτρα προαπαιτούμενων ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Ολομέλεια.

Οι υπουργοί και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αποδείχθηκαν «τσιγκούνηδες» ακόμα και για να υπάρξει συμφωνία ανοχής για οποιαδήποτε «υπέρβαση» της διάρκειας της συνεδρίασης από προβλέπει το γράμμα του κανονισμού της Βουλής.

Το αίτημα για να υπάρξει μια ανοχή προκειμένου, παρά την «ασφυκτική» διαδικασία συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου, να υπάρξει η ανοχή στο χρόνο ώστε να δοθεί μια μεγαλύτερη δυνατότητα συζήτησης υπέβαλε με την έναρξη της συζήτησης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος. Αίτημα, μαζί με ανάλογες επικρίσεις για το καθεστώς νομοθέτησης της Βουλής με την διαδικασία του «Κατεπείγοντος» έθεσαν και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης και της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, έβαλε «πλάτη» στην Κυβέρνηση λέγοντας πως και σε αυτό το νομοσχέδιο υπάρχουν προαπαιτούμενα μέτρα που θα πρέπει άμεσα να ψηφιστούν από την Βουλή καθώς υπάρχουν διαδικασίες που ακολουθούν προκειμένου να προλάβουν να ολοκληρωθούν ώστε να είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση της δόσης του ενός δις ευρώ. Και έτσι δεν μπορεί να παραταθεί η συνεδρίαση πέραν του 10ώρου!

Κάτι που υποστήριξε και ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης για την ανάγκη των διαδικασιών «ψεκάστε – σκουπίστε…» ψήφισης του νομοσχεδίου.

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version