Σάββατο, 31 Αυγ.
27oC Αθήνα

Βούτσης: Ανοικτή η Ολομέλεια και το καλοκαίρι για μπαράζ νομοσχεδίων! Αδειασε Κουρουμπλή για εκλογικό νόμο

Βούτσης: Ανοικτή η Ολομέλεια και το καλοκαίρι για μπαράζ νομοσχεδίων! Αδειασε Κουρουμπλή για εκλογικό νόμο

Ψηφίζουμε την Κυριακή το Πολυνομοσχέδιο και από Δευτέρα ξεκινάμε… την ψήφιση σημαντικών νομοσχεδίων που είτε είχαν μπλοκάρει οι Θεσμοί είτε παρέμεναν επί μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Το μήνυμα αυτό θέλησε να εκπέμψει σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες λέγοντας πως έχει συσσωρευτεί όλους αυτούς τους μήνες ένας μεγάλος όγκος, περίπου «10», από πολύ σημαντικά νομοσχέδια της κυβέρνησης που είχαν μείνει πίσω γιατί δεν έπαιρναν το πράσινο φως από τους Θεσμούς, εάν δεν ολοκληρωθεί το κλείσιμο της αξιολόγησης. Χαρακτηριστικά ανέφερε τα νομοσχέδια με το νέο αναπτυξιακό νόμο, για τα αδήλωτα κεφάλαια και την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας.

Για αυτό το νομοθετικό φόρτο της Βουλής άλλωστε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανέφερε πως εφέτος δεν θα υπάρξουν Θερινά Τμήματα στην Βουλή αλλά θα παραμείνει ανοικτή η Ολομέλεια. Κάτι άλλωστε που συμβαίνει εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον για την Βουλή των Ελλήνων.

Το θέμα, τόνισε, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είναι να δουλέψει η «μηχανή» για την ανάπτυξη καθώς αυτή θα δώσει κίνηση και σταθερότητα στην οικονομία μας και πρόσθεσε πως μετά την συνομολόγηση της επώδυνης συμφωνίας, το θέμα είναι να δημιουργηθεί ένα καλό κλίμα που θα δημιουργήσει μια βάση στην πραγματική οικονομία και τους επενδυτές, «να αρχίσει αυτό που λέμε παραγωγική ανασυγκρότηση».

Αναφερόμενος στις προτάσεις του ΔΝΤ που είδαν από χθες το βράδυ το φως της δημοσιότητας τις χαρακτήρισε καλές και θετικές για το χρέος, έδειξε όμως να περιμένει τις τελικές αποφάσεις του Eurogroup καθώς είπε πως θα πρέπει να δούμε «πως θα κλείσουν αυτά τα τετραγωνάκια…» γιατί υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις του ΔΝΤ με τους ευρωπαίους… ήταν πάντως ιδιαιτέρως επικριτικός για τα «αντανακλαστικά» των εταίρων μας και των ηγεσιών της Ευρώπης σε όλα τα μεγάλα θέματα καταλογίζοντας «αβλεψία και πολιτική μετριότητα» καθώς «δεν βλέπουν τίποτα» και χαρακτηριστικό ανέρθηκε τόσο στο πρόβλημα του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού όσο και στο ζήτημα της Ουκρανίας – Ρωσίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ερωτηθείς για τυχόν εκλογές και εκλογικό νόμο, είπε πως «δεν είμαστε χομπίστες εκλογών και κάθε έξι μήνες θα πρέπει να κάνουμε εκλογές…» ενώ για τον εκλογικό νόμο και την απλή αναλογική που ήταν η διαχρονική απαίτηση της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Νίκος Βούτσης είχε μια απάντηση – «καρφί» για τις δηλώσεις του νυν υπουργού Εσωτερικού Παναγιώτη Κουρουμπλή (πως εάν εφαρμόσουμε τη απλή αναλογική η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ… ) λέγοντας πως «Είναι ένα θέμα (σ.σ. απλή αναλογική) στο οποίο εμείς επιμένουμε 100%, ανεξαρτήτως άλλων απόψεων…», αλλά «το ζητούμενο είναι να πάρει μπροστά η μηχανή και όχι οι εκλογές… Όλα τα άλλα, το πώς θα ψηφίζουμε ή σε πόσα θα σπάσει η Β΄ Αθηνών δεν ενδιαφέρουν κανέναν»…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε