Πολιτική

Βούτσης: Ο νέος εκλογικός νόμος θα έχει ψηφιστεί ως 20 Ιουλίου

Ο εκλογικός νόμος θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες και θα έχει ψηφιστεί έως τις 20 Ιουλίου, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι τα βασικά στοιχεία του νέου εκλογικού νόμου είναι η απλή αναλογική με κατάργηση του μπόνους, η ψήφος στα 17, ενώ το όριο εισαγωγής στη Βουλή θα παραμείνει στο 3%. Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθούν οι 200 βουλευτές που απαιτούνται, προκειμένου ο νέος εκλογικός νόμος να τεθεί άμεσα σε ισχύ. Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών.

Ερωτηθείς για τις αυξήσεις σε φόρους, τόνισε ότι ήταν η μοναδική επιλογή για να μην μειωθούν συντάξεις και μισθοί, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα θα μειωθεί για το 2018 στο 2%, από 3,5%. Για τα εργασιακά, υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα ομαδικών απολύσεων.

Αναφερόμενος στο Brexit, o πρόεδρος της Βουλής σημείωσε την ανάγκη μετάβασης σε μια «πιο αλληλέγγυα Ευρώπη» και υπογράμμισε ότι πρέπει να τελειώσει η αυστηρή προτεσταντική προσέγγιση της λιτότητας στην Ευρώπη.

Ο κ. Βούτσης ανέφερε, επίσης, ότι πρέπει να υπάρξουν δυναμικά βήματα δημοκρατικής, κοινωνικής, οικονομικής σύγκλισης, μέσα από μία πολιτική ενοποίησης. Παράλληλα, καταλόγισε σε αρκετές ευρωπαϊκές ηγεσίες ότι «εθελοτυφλούν», δημιουργώντας προβλήματα, αντί να τα επιλύουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χρυσοχοΐδης για Χαλάνδρι: Θα εξιχνιαστεί και αυτή η μαφιόζικη εκτέλεση – Σεναριολογία που δεν κάνει καλό τα περί σχέσης με τη δολοφονία Καραϊβάζ
«Η Greek Mafia μπορεί και να ''τρεκλίζει'' μετά τα χτυπήματα που έχει δεχτεί από τις αρχές», υποστήριξε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 9