Τρίτη, 30 Ιουλ.
31oC Αθήνα

“Βράζει” ο ΣΥΡΙΖΑ – Πώς θα μοιράσει την τράπουλα ο Τσίπρας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα αύριο από τις ΗΠΑ σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση για τα καθ΄ημάς καθώς το Σάββατο ορκίζεται η νέα Βουλή, την Κυριακή εκλέγεται το νέο Προεδρείο της Βουλής και την Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα αναγνώσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ενώ την Τετάρτη τα μεσάνυχτα θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία παροχής “ψήφου εμπιστοσύνης” προς την κυβέρνηση.

Με την άφιξή του από τη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί μπροστά και πάλι σε μια νεφελώδη εσωκομματική κατάσταση σε ότι έχει να κάνει με την επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν τις θέσεις στο Κοινοβούλιο και στο κόμμα, καθώς μπορεί η “Αριστερή Πλατφόρμα” να έφυγε, οι “53+” όμως ήρθαν και διεκδικούν (…ή μήπως όχι;) ρόλο στα του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην Κουμουνδούρου όσο και στη Βουλή. Στην ομάδα των “53+” επικρατεί αναβρασμός, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, κανείς τους δεν θέλει να αναλάβει πόστο!

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι μόνες θέσεις που έχουν “κλειδώσει” είναι του Προέδρου της Βουλής, καθώς ο Νίκος Βούτσης θα είναι ο υποψήφιος που θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τάσος Κουράκης για τη θέση του α’ αντιπροέδρου, ενώ ακούγονται και τα όνομα του Γιώργου Βαρεμένου και της Χαράς Καφαντάρη για τις άλλες δύο θέσεις αντιπροέδρων που δικαιούται το πρώτο κόμμα.

Για τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο, αν και ακούγεται εκ νέου το όνομα του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, ενώ το ενδιαφέρον εστιάζεται στο αν θα υπάρχει εκπρόσωπος των “53+”, όπως ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, από τη στιγμή μάλιστα που κρατούν κριτική στάση απέναντι στη συμφωνία της 12ης Ιουλίου και το 3ο μνημόνιο ζητώντας απεμπλοκή από το καθεστώς των μνημονίων. Πάντως έχουν ακουστεί και τα ονόματα του Σωκράτη Φάμελλου και του Κώστα Μπάρκα.

Για τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας φαβορί θεωρείται και πάλι ο Χρήστος Μαντάς.

Όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν το Σάββατο το μεσημέρι όποτε μετά την ορκωμοσία των βουλευτών θα συνεδριάσει η νέα ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο κ. Τσίπρας θα ανακοινώσει την πρόταση του για το Προεδρείο της Βουλής και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, ενώ μια εβδομάδα αργότερα (10-11/10) θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή προκειμένου να αναδείξει το νέο Γραμματέα και τη νέα Πολιτική Γραμματεία στη βάση των νέων δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί στο εσωκομματικό σκηνικό μετά την αποχώρηση της “αριστερής πλατφόρμας” του Π. Λαφαζάνη, της ΚΟΕ του Ρ. Ρινάλντι και της ΔΕΑ του Αν. Νταβανέλου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε