Κυριακή, 29 Σεπτ.
25oC Αθήνα

Βράζει το Ποτάμι μετά τη δήλωση Θεοχάρη για αλλαγή ηγεσίας

Βράζει το Ποτάμι μετά τη δήλωση Θεοχάρη για αλλαγή ηγεσίας

Ο Θεοχάρης θέλει να γίνει αρχηγός στο Ποτάμι ήταν η δήλωση – επίθεση από τον Γρηγόρη Ψαριανό, ενώ ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης φάνηκε να καλύπτει πλήρως τον Χάρη Θεοχάρη.

Μύλος έχει γίνει το Ποτάμι μετά τη δήλωση βόμβα του Χάρη Θεοχάρη που ουσιαστικά έθεσε θέμα αλλαγής ηγεσίας. Όλα ξεκίνησαν από τη συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής.
“Ο κ. Θεοδωράκης πρέπει εδώ και τώρα να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια διεύρυνσης και ενοποίησης του χώρου που αποκαλούμε ριζοσπαστικό Κέντρο. Και ίσως χρειαστεί να προσφέρει με γενναιότητα ακόμη και το ίδιο του το είναι, χάριν της ιδέας αυτής”.
Μάλιστα ο Θεοχάρης έφτασε στο σημείο να δηλώσει πως ”αν το κόμμα δεν αναλάβει μία τέτοια πρωτοβουλία, δεν θα έχει νέα ευκαιρία να εκπροσωπηθεί στη Βουλή”.

Σφοδρή ήταν η επίθεση του Γρηγόρη Ψαριανού στον Χάρη Θεοχάρη.
”Ο Θεοδωράκης δεν είναι Ιφιγένεια για να θυσιαστεί” δήλωσε οργισμένος σε τηλεοπτική του παρέμβαση στο Mega όπου ξεκάθαρα άφησε να φανεί πως ο Θεοχάρης θέλει να γίνει αρχηγός στο Ποτάμι!

Κατά πολύ ηπιότερος στις αντιδράσεις του ήταν ο Σταύρος Θεοδωράκης που δεν άφησε ούτε μία αιχμή για τον Χάρη Θεοχάρη.
”Όπως μπορώ να ξέρω ίσως καλύτερα από εσάς, είναι ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής ανήκει στο Ποτάμι και ακολουθεί τη γραμμή που έχει χαράξει το κόμμα που λέμε ότι πρέπει να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να προστεθεί περισσότερος κόσμος σε μια μεταρρυθμιστική προσπάθεια.
Το Ποτάμι είναι μόνο η μαγιά του καινούριου, θα πρέπει να προστεθούν και άλλοι, άνθρωποι από την κανονική ζωή, δημιουργοί, ακόμα και παλιοί πολιτικοί που έχουν τολμήσει και να δημιουργηθεί ένα μεγάλο ριζοσπαστικό μεταρρυθμιστικό ρεύμα. Αυτό λέει το Ποτάμι, αυτό φαντάζομαι ότι λέει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού”.

Ως προς την άνοδο της ΝΔ και της πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «αυτό που προέχει και για εμάς, αλλά και για τα άλλα κόμματα, είναι να δώσουμε εξετάσεις στο πραγματικό πεδίο των μεταρρυθμίσεων».

Για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ανατροπή του σκηνικού στο πολιτικό πεδίο ο κ. Θεοδωράκης αφού υπογράμμισε ότι οι Έλληνες δείχνουν «κουρασμένοι από τις συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις», επισήμανε «σε ό,τι μας αφορά πράγματι υπάρχει μια πτώση, εμείς δεν είμαστε από αυτούς που κρυβόμαστε, αλλά η πολιτική δεν είναι μια μαθηματική πράξη, δεν έχει πάντα μια απεικόνιση στα νούμερα»

Όπως διευκρίνισε, ο σκοπός του Ποταμιού είναι να δίνει τροφή στην ελληνική κοινωνία, να καταθέτει προτάσεις και μεταρρυθμιστικού περιεχομένου και στο πλαίσιο αυτό «ευελπιστούμε ότι γίνεται αντιληπτό από την ελληνική κοινωνία ότι είμαστε ένας χρήσιμος παράγοντας στην πολιτική ζωή».

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη συνεργασία του Ποταμιού με το ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος επισήμανε «οι συνεργασίες δεν γίνονται για να εξασφαλίσει ο κάθε βουλευτής την θέση του στο μέλλον, αλλά για να λύσουν τα προβλήματα της χώρας». Εξήγησε δε «αν δούμε ότι συμφωνούμε στο πως μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας, τότε ας πάμε σε συνεργασίες. Αλλά δεν μπορούμε να βάζουμε το κάρο πριν από τα άλογα».

«Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό, αντί να λύνουν το πρόβλημα, μάλλον το επιδεινώνουν», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αναγνωρίζοντας ωστόσο, ότι είναι ένα ζήτημα που δεν δημιουργήθηκε τώρα και «οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος είναι τεράστιες».

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Ένωσης Οινοπαραγωγών Β. Ελλάδας, ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι πρέπει να υπάρχει μια συνεχή προσπάθεια από όλες τις πολιτικές δυνάμεις για την επίλυση του ασφαλιστικού και αφού επανέλαβε ότι το Ποτάμι έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση, τόνισε «βλέπουμε το ασφαλιστικό από εντελώς διαφορετικό δρόμο από ότι το έβλεπαν τα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χθες και ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα».

Μεταξύ άλλων, για το συγκεκριμένο θέμα ο επικεφαλής του Ποταμιού πρότεινε να γίνει ένας «εθνικός πραγματικός διάλογος, για να λύσουμε ένα πρόβλημα που ξεπερνάει αυτή τη στιγμή τη χώρα, ξεπερνάει αυτή τη γενιά και θα δεσμεύσει πιθανώς και τις επόμενες γενιές». Βασική αρχή για το Ποτάμι, όπως είπε χαρακτηριστικά είναι μία και αφορά στο ότι «δεν μπορεί οι άνθρωποι που παράγουν, που δημιουργούν να είναι εισπράκτορες και να δίνουν λεφτά σε ένα σύστημα που δεν έχει πάτο».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε