Δευτέρα, 21 Οκτ.
16oC Αθήνα

Βρήκε συμμάχους στην Ιταλία ο Τσακαλώτος για το ασφαλιστικό

Βρήκε συμμάχους στην Ιταλία ο Τσακαλώτος για το ασφαλιστικό

Πάνω από μια ώρα διήρκεσε, στην Ρώμη, σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, η συνάντηση του υπουργού οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Ιταλό ομόλογό του Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, στην ιταλική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο υπουργοί συμφώνησαν στο ότι η λιτότητα δεν μπορεί να αποτελέσει μέλλον για την Ευρώπη, ενώ ο κύριος Τσακαλώτος αναφέρθηκε και στο όλο σκεπτικό της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού, με κύριο στόχο να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και να στηριχθούν οι πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Οι δυο υπουργοί, τέλος, συμφώνησαν στο ότι πρέπει να τύχει της μεγαλύτερης δυνατής προώθησης η ατζέντα των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, και με κύριο βάρος στο μεταναστευτικό, το οποίο αφορά άμεσα και καθημερινά, τόσο την Ελλάδα όσο και Ιταλία.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το οικονομικό πεδίο, οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για την ενίσχυση των θεσμών της Ευρωζώνης και τις προοπτικές μεγαλύτερης ολοκλήρωσης της Νομισματικής Ένωσης, αρχίζοντας από την τραπεζική ένωση.

Παράλληλα, δεσμεύτηκαν σε εύλογο χρονικό διάστημα να συζητήσουν εκ νέου τη βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη πορεία της Νομισματικής Ένωσης, ανεξάρτητα από τα επιμέρους προβλήματα των χωρών της ΕΕ.

Επίσης, ο Πιερ Κάρλο Πάντοαν και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συζήτησαν για την προσφυγική κρίση και ιδιαίτερα για τις οικονομικές και δημοσιονομικές της επιπτώσεις στα κράτη-μέλη και στο σύνολο της ΕΕ.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε