Πολιτική

Βρούτσης: Όποιος μπαίνει στο γήπεδο, θα περνά από «ακτινογραφία»

Για τα μέτρα στα γήπεδα κατά της οπαδικής βίας και τη λίστα με τα 200 ονόματα σκληρών χούλιγκαν με όλες τις ομάδες και από όλη την Ελλάδα που προσκόμισαν με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, μίλησε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης

«Η καρδιά μας είναι κοντά στον αστυνομικό και στην οικογένειά του. Στόχος μας να αξιοποιήσουμε όλα μας τα όπλα για την εξιχνίαση της υπόθεσης», είπε αρχικά ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, για τα επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη.

Αναφορικά με τη λίστα με τα 200 ονόματα σκληρών χούλιγκαν με όλες τις ομάδες και από όλη την Ελλάδα που προσκόμισαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού Γ. Οικονόμου και Γ. Βρούτσης, είπε ότι πρόκειται «για άτομα με έντονη παραβατική συμπεριφορά και παραβατική ποινική συμπεριφορά».

Τοξικά δημοσιεύματα κι εμπρηστικές δηλώσεις παρακινούν την οπαδική βία, τόνισε ακόμα ο κ. Βρούτσης.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «έχουμε το πιο αυστηρό πλαίσιο κατά παραβατικών συμπεριφορών στον αθλητισμό» και ξεκαθάρισε ότι θα μπουν ηλεκτρονικές κάμερες παντού στα γήπεδα, με τρόπο που δεν υπήρχε ποτέ στο παρελθόν.

Ιστορικά η βία ήταν μέσα στα γήπεδα, είπε ακόμα. «Η εικόνα μέσα στα γήπεδα έχει βελτιωθεί αλλά έχουμε βίαιες ενέργειες εκτός». Καθένας που θα μπαίνει στο γήπεδο θα περνά από «ακτινογραφία», είπε και ξεκαθάρισε ότι είναι απαραίτητη η παρουσία της αστυνομίας στο γήπεδο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο ανομίας ούτε δυστοπία βίας» απαντά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στα «πυρά» της αντιπολίτευσης
«Διαλύσαμε πιάτσες εμπορίας ναρκωτικών, εξαρθρώσαμε σπείρες και τελικά παραδώσαμε τα Εξάρχεια στους κατοίκους, στους επαγγελματίες και στους επισκέπτες τους»
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΠΑΣΟΚ σε Χρυσοχοΐδη για απαγόρευση συναυλιών στα Εξάρχεια: «Ξεκάθαρη ομολογία αδυναμίας να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων και των περιουσιών τους»
«Αποδοχή αποτυχίας που δεν μπορεί να κρυφτεί από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα», χαρακτήρισε η Χαριλάου Τρικούπη τις αναφορές Χρυσοχοΐδη
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ