Πολιτική

Βροχή οι αντιδράσεις για την επίθεση κατά Κουμουτσάκου: Επικίνδυνο το ακροδεξιό παιχνίδι που παίζει η ΝΔ, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την Νέα Δημοκρατία θεωρεί υπαίτια ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος από ακροδεξιά στοιχεία, έξω από τη Βουλή. Την επίθεση καταγγέλλουν ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκςο Βούτσης.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη θρασύτατη επίθεση από φασιστοειδή στο βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο. Η επίθεση αυτή αναδεικνύει το πόσο επικίνδυνο είναι το ακροδεξιό παιχνίδι που παίζει η ΝΔ τις τελευταίες ημέρες. Προσπαθώντας να αναδείξουν σε μείζον πολιτικό θέμα μια προσωπική θέση του Ν. Φίλη που εκφράστηκε, μάλιστα, προ διετίας, κατάφεραν να ανασύρουν στο προσκήνιο τις δυνάμεις του μίσους και της ακροδεξιάς βίας”, αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

“Ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι το φλερτ με την πατριδοκαπηλία ούτε μπορεί να τους βγάλει από το πολιτικό τους αδιέξοδο, ούτε αρμόζει σε  πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να ονομάζονται δημοκρατικές”, καταλήγει η ανακοίνωση
Την τραμπουκική επίθεση κατά του κ. Κουμουτσάκου καταδικάζουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ανακοίνωσή τους:

“Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε σε όλους τους τόνους την τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ Γιώργος Κουμουτσάκος από ακροδεξιά στοιχεία, τα οποία παρεισέφρησαν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των Ποντίων για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη σχετικά με τη Γενοκτονία.
Κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη, αποκρουστική και καταδικαστέα. Τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές διαπνέονται από φασιστικές αντιλήψεις που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας και τη Δημοκρατία”.

“Τέτοιου είδους ενέργειες δεν εκφράζουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα ποντιακής καταγωγής” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ: “Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση, από φασιστοειδή, σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ποντιακών Ενώσεων. Τέτοιου είδους ενέργειες δεν εκφράζουν τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα ποντιακής καταγωγής”.

“Η Ένωση Κεντρώων καταδικάζει τους τραμπουκισμούς κατά οποιουδήποτε πολίτη και κατά των μελών του κοινοβουλίου. Από ένα λάθος του κ. Φίλη κοντέψαμε να ζήσουμε ακροδεξιού τύπου θηριωδίες, ευτυχώς χωρίς να θρηνήσουμε θύμα αυτή τη φορά”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων.

Αντίδραση Βούτση

«Καταγγέλλω και καταδικάζω απερίφραστα τη βιαιοπραγία εναντίον του βουλευτού του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, στο πλαίσιο εκδήλωσης Ποντιακών οργανώσεων που κατά τα άλλα διεξήχθησαν ησύχως έξω από τη Βουλή, από ακραία στοιχεία που φέρουν τον εθνικιστικό, ρατσιστικό μισαλλόδοξο λόγο σαν προκάλυμμα, ακόμα και για βιαιότητες, και μάλιστα απέναντι σε μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου”, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

“Είναι ένα υπόδειγμα άθλιας συμπεριφοράς, από το οποίο πρέπει όλοι να πάρουν τις αποστάσεις τους και να αφήσουν το δημοκρατικό διάλογο για όλα τα ζητήματα να εξελίσσεται ελεύθερα, παρά τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και αντιδικίες που ακόμα και ερίζοντα επιστημονικά και πολιτικά ζητήματα δημιουργούν. Το καταγγέλλω απερίφραστα, όπως εξ όσων αντελήφθην και οι πτέρυγες της Ελληνικής Βουλής”, καταλήγει η δήλωση.

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: «Η συγκλονιστική παρέμβαση του λαού θα σφραγίσει τις πολιτικές εξελίξεις»
«Μετά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις η κυβέρνηση είναι πλήρως απονομιμοποιημένη στη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού» λέει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ
Η τραγωδία στα Τέμπη
Φάμελλος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη: Θα επαναφέρουμε τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας μετά τα συλλαλητήρια
Ο Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε ότι «είναι παγιωμένη η άποψη στην κοινωνία ότι υπάρχει σχέδιο συγκάλυψης μετά τα Τέμπη» και χρέωσε στον πρωθυπουργό «την κρίση αξιοπιστίας στη Δικαιοσύνη»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος
Μαρινάκης για δηλώσεις Σαμαρά: «Αλίμονο αν μας περνούσε από το μυαλό να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών»
«Είναι αυτονόητο ότι από μια ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας δεν απειλείται η ομαλότητα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον απόηχο των δηλώσεων του πρώην πρωθυπουργού
Ο Παύλος Μαρινάκης
Η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ για την Αλεξανδρούπολη και η αλήθεια για τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή
Με την MDCA του 2021 προβλέπεται η χρήση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις για τη διευκόλυνση μετακίνησης στρατιωτικού προσωπικού, μέσων και εξοπλισμού
Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
Άννα Διαμαντοπούλου: «Το ΠΑΣΟΚ εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη – Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από τα συλλαλητήρια»
«Tο να πούμε "πέφτει η κυβέρνηση” δεν ανήκει στη Δημοκρατία, οι κυβερνήσεις αλλάζουν στις εκλογές» τόνισε μεταξύ άλλων η υπεύθυνη του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ
Η Άννα Διαμαντοπούλου