Σαν “κεραυνός εν αιθρία” προέκυψε η είδηση πως η Κυβέρνηση προτείνει τον Βύρωνα Πολύδωρα για πρόεδρο του ΕΣΡ, με φόντο τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων που έχει προγρραμματιστεί για τη Δευτέρα. Σε μια καθαρά πολιτική κίνηση, το Μαξίμου επιχειρεί να “εγκλωβίσει” τη Νέα Δημοκρατία, προτείνοντας έναν… “δικό” της.
Η πρώτη αντίδραση! Άδωνις για Πολύδωρα: “Πως αλλάζουν οι καιροί”
Η ΝΔ, πάντως, έχει απορρίψει ήδη την πρόταση αυτή και μάλιστα με μια “υποψία” αιχμής, αφού στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, δεν τονίστηκε… ευγενικά μια άποψη του πνεύματος “τον εκτιμούμε αλλά… όχι”. Αντιθέτως τονίζεται πως ο Βύρωνας Πολύδωρας “δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί”!
Με λίγα λόγια… αδιέξοδο!
Ο κ. Πολύδωρας εκλέγονταν βουλευτής στη Β΄ Αθηνών, με τη Νέα Δημοκρατία συνεχώς από το 1981 έως το 2015. Διετέλεσε Υφυπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος (από το 1990 έως το 1992), Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1992), αλλά και Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ζητήματα αποδήμου ελληνισμού (τη διετία 1992 – 1993).
Στις 15 Φεβρουαρίου 2006, ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, τον όρισε Υπουργό Δημόσιας Τάξης, θέση την οποία διατήρησε έως τις βουλευτικές εκλογές του 2007.
Μετά τις εκλογές του 2009 εκλέχθηκε Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής με 232 ψήφους, ενώ μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου εξελέγη στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής ούτως ώστε να εκτελεστούν οι απαραίτητες διεργασίες στο πλέον… σύντομο κοινοβούλιο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας (αφού η εναρκτήρια συνεδρίαση και η ορκωμοσία των βουλευτών έγινε στις 17 Μαΐου και η διάλυση της Βουλής δύο μέρες αργότερα, στις 19 Μαΐου).
Στις 21 Δεκεμβρίου του 2013 διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, αφού καταψήφισε το νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ, παραβαίνοντας την γραμμή του κόμματος.
Στις 29 Δεκεμβρίου του 2013 ανακοίνωσε ότι προχωράει στη δημιουργία νέου κόμματος και έκανε λόγο για συνασπισμό δεξιών αντιμνημονιακών δυνάμεων, καλώντας τους κ.κ. Καμμένο, Ζώη, Καρατζαφέρη και Νικολόπουλο σε συνεργασία την οποία θα ηγούνταν ο ίδιος.
Πολύδωρας τον Φεβρουάριο του 2016: “Ο νόμος Παππά βάζει τέλος στην ασυδοσία των «νταβατζήδων»” [vid]
Τελικά, στις 6 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους προχώρησε στην ίδρυση του κόμματος με ονομασία “Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό”.
Φωτογραφίες: Eurokinissi